Att hålla bilen ren och fräsch är viktigt både för utseendet och för att bibehålla dess värde. Men vad som gäller när det kommer till biltvätt kan vara förvirrande.

Vad händer om man tvättar bilen på garageuppfarten?

Att tvätta bilen på gatan eller garageuppfarten kan ha en skadlig effekt på både miljön och vårt dricksvatten. När vi tvättar bilen hemma använder vi vanligtvis stora mängder vatten, tvättmedel och andra kemikalier som kan innehålla tungmetaller och andra föroreningar.

Dessa kemikalier och föroreningar rinner sedan ner i gatubrunnar och avloppssystem, vilket kan leda till att förorenat vatten hamnar i våra sjöar och vattendrag. Dessutom kan tvättmedel och kemikalier skada växter och djur i närheten av gatubrunnar.

Genom att välja en professionell biltvätt eller tvätthall kan man vara säker på att tvättvattnet hanteras på ett miljövänligt sätt.

Många biltvättar använder system för att återanvända och filtrera tvättvattnet, medan andra använder avancerade avloppssystem för att behandla tvättvattnet innan det släpps ut i naturen igen. På så sätt kan man vara säker på att man tar hand om miljön samtidigt som man får en ren och fräsch bil.

Är det olagligt att tvätta bilen hemma?

Att tvätta bilen hemma kan leda till förorening av våra sjöar och vattendrag, vilket kan ha en skadlig effekt på både människors hälsa och miljön. Enligt Miljöbalken är vi skyldiga att ta hänsyn till miljön och undvika att orsaka skador på miljön och människors hälsa. Därför är det viktigt att undvika att släppa ut orenat vatten i naturen.

Genom att välja en automatisk biltvätt eller en gör-det-själv-hall kan man vara säker på att man tar hänsyn till miljön och följer gällande miljölagstiftning.

Sammanfattningsvis är det viktigt att använda miljövänliga bilvårdsprodukter och att hantera tvättvattnet på ett ansvarsfullt sätt oavsett om man tvättar bilen hemma eller i en professionell biltvätt. Genom att ta hänsyn till miljöpåverkan kan man både göra sitt för att skydda miljön och bibehålla bilens värde och utseende.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring