Vilken bil drar minst bensin? Idag är det bränslekostnaderna som är en av de största utgifterna för en bilägare. Med en mer bränslesnål bil kan du få lägre månadskostnader, vilket kommer sig av flera aspekter. Du behöver inte tanka lika ofta, och den lägre förbrukningen innebär också en lägre utsläppsnivå av skadliga ämnen. Detta resulterar i mindre fordonsskatt och en ännu högre besparing.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Vilken bil drar minst bensin? – Småbilar

Om du vill köpa en mindre bil finns det idag många bränslesnåla sådana att välja mellan. En liten bil har en lägre vikt än en stor och drar därmed i de flesta fall mindre bensin. Många kompaktbilar är rymliga invändigt, och om du fäller ner bilens baksäten får du mycket mer lastutrymme. Det är också mer smidigt att köra en mindre bil i stadstrafik.

Kia Picanto

Kia Picanto är en mindre stadsbil med mycket utrustning. Priset är lågt och även bränsleförbrukningen som ligger på upp till 5,9 l/100 km. Med tillförlitliga och effektiva motorer har denna småbil en bra balans mellan bränsleekonomi och kraft.

Suzuki Swift 1,2

Suzuki Swift 1,2 har en snål bränsleförbrukning tack vare sin mildhybridteknik. Denna teknik lagrar bromsenergi och kan med den driva en mindre elmotor. Den fyrcylindriga bensinmotorn gör dock merparten av arbetet.

Bränslesnåla familjebilar

Om en mindre bil inte räcker till för dina behov kanske du behöver en kombi- eller familjebil. Här ryms all packning, familj och husdjur. Många använder också kombibilar i tjänsten då de är så användbara och rymliga.

Škoda Octavia Combi

Škoda Octavia Combi har en bränsleförbrukning på upp till 5,9 l/100 km och har plats för hela din familj. Bagageutrymmet ligger på 640 liter och du får ändå rum med passagerare i både fram- och baksätet. Bilen är utrustad med Travel Assist som delvis tar över bilens kontroll för att övervaka trafiken och underlätta din körning.