Det tyska bilmärkets minsta bilmodell är ett snyggt bidrag till småbilskategorin, men hur bra är Mercedes A-klass? I Sverige har den här modellen inte haft någon större framgång och kanske beror det på att många förväntar sig något mer rejält om bilen heter Mercedes-benz. Med det sagt är ändå A-klassen en populär bil runt om i Europa och den är ett alternativ för dig som letar en mindre premiumbil.

Mindre premiumbil från Mercedes

Det som bör nämnas först i samband med diskussionen kring hur bra Mercedes A-klass är ä, är design och utseende. A-klassmodellen är nämligen en riktigt snygg bil med en kompakt och elegant form. Det är den tyska tillverkarens budgetalternativ, men det doftar ändå premium på långt håll.

I Sverige är det framför allt E- samt C-klassen som varit de bästsäljande modellerna från Mercedes. Svenskarna har förmodligen ingen direkt relation med Mercedes som en mindre bil utan att det handlar om lite mer rejäla lyxbilar. Det märks dock att intresset ökat för den mindre A-klassen även bland svenskar och inte minst med tanke på bonus/malu-upplägget. Dessutom går den nya generationen Mercedes A-klass i lite mer stil med de störra Mercedes-klasserna, åtminstone när det gäller linjer och tilläggsfunktioner.

Hur bra är Mercedes A-klass på vägarna?

Bilen har en fyrcylindrig bensinmotor som rymmer 1,3 liter och den är dessutom bränslesnål eftersom två cylindrar avaktiveras när effekten inte är nödvändig. Du får 163 hk i Mercedes A-klass och när du accelererar märks det att bilen är en mindre variant. Motorn har inte samma förfinade funktioner som de större Mercedes-modellerna och låter därför högt.

Den är dock trivsam att köra i vanlig vardagstrafik och du kör balanserat. Bilen är mindre än den typiska Mercedes-bilen, men känns fortfarande trygg och säker att köra. Letar du efter en lite lyxigare bil istället för exempelvis en Volkswagen Golf är Mercedes A-klass ett bra och smart val!

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring