Vad är DSC på BMW? Dynamic Stability Control är det fullständiga begreppet för BMWs antisladdsystem. Det finns i tillverkarens olika modeller och dessutom i Ford, Mazda, Land Rover, MINI och Jaguar. DSC i BMW-bilar ger fordonet bättre stabilitet när du kör och däcken slirar inte. Du får helt enkelt en säkrare bil med förbättrade köregenskaper.

Hur fungerar och vad är DSC på BMW bilar?

DSC-systemet är egentligen vad många brukar kalla för ”antisladd”, men i själva verket innefattar DSC på BMW mer än så. samverkar med olika givare i bilen med syftet att räkna ett samlat värde för riktningen när fordonet är under användning. Girhastighet, lateral- och längsgående acceleration, bromstryck samt hjulhastighet är sektioner som ingår i DSC-systemets beräkning. Vidare har även rattens styrvinkel och positionen på gaspedalen en viktig roll för att ge systemet dess slutliga värde.

När systemet upptäcker något som indikerar att bilen skiljer sig från den riktning föraren önskar köra, aktiveras det hydrauliska systemet. Det leder till att bromskretsen får ett ökat tryck och ett eller alla däck kommer rotera i lägre hastighet, vilket gör att bilen kan komma tillbaka till den avsedda riktningen. En DSC på BMW genererar alltså stor trygghet för dig som förare, men även övriga trafikanter.

Fel på DSC

Ibland händer det att bilens givare eller ett helt system slutar fungera. Det kan vara en eller fler givare som går sönder, men det kan också vara bildelar såsom däcken som påverkar. Ett ojämnt slitage på de fyra däcken kan exempelvis leda till fel på DSC-systemet i BMW bilar. Om du använder olika däckmönster kan också det vara en anledning till att DSC i BMW havererar. Dessutom kan bromsvätskenivån påverka DSC, en låg nivå kan direkt skada systemet.

Det är viktigt att regelbundet lämna in din bil på service hos en auktoriserad BMW-verkstad. Då undviker du att systemet kollapsar i onödan, vilket kan bli mycket kostsamt eftersom BMW-reparationer tyvärr är bland de dyraste.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring