Vilken BMW modell är bäst? I kategorin lyxiga premiumbilar har tyska BMW ett gott rykte och märket är populärt bland svenska bilägare. Det är svårt att ge ett konkret svar på frågan vilken BMW modell är bäst eftersom många faktorer spelar in. Biltillverkarens serier har unika egenskaper och det som passar en typ av förare kan vara mindre lämpligt för en annan. De flesta modellerna ger dock i regel hög prestanda, komfort och trevlig körupplevelse.

Prisvärd 4-serie BMW modell är bäst

Om du satsar på en modell från den tyska tillverkarens 4-serie får du mycket för pengarna. Motorn i 4-serien håller hög klass och du får en bil med riktigt bra prestanda samt en imponerande bränsleekonomi. Här får du en BMW modell som är dels användarvänlig, men också sportig och kul att köra.

4-serien har dessutom avancerad teknik och mångtaliga säkerhetsfunktioner. Du får också gott om benutrymme och ett rymligt bagageutrymme. BMW modellen 420i är bäst enligt många experter och det beror bland annat på prislappen som innebär att du får mycket bil och lyx för pengarna.

1-serien BMW modeller är bäst i stan

Det är stor skillnad mellan att köra bil i pulserande stadstrafik och landsvägsåkning samt långa distanser. Därför är det bra att BMW erbjuder serier som passar just för olika typer av körning. BMW 1-serien är en smidig bil att använda i stadstrafik och den är dessutom en bra allround-bil att köra året om, oavsett väder och vind.

I jämförelse med andra BMW-modeller är 1-serien en något tystare bil, men du får samtidigt rejält med kraft även på lågt varvtal. Självklart finns modellen både som bensin- och diesel. Sett till interiören är den bekväm och praktisk för dig som kör ofta men lite kortare sträckor. Däremot är stolsdynorna något hårdare än exempelvis 4-serien och därför är den senare bättre för långdistanskörning.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring