Vilken olja till min bil? Har du svårt att veta vad det är för motorolja som du ska använda till bilen? Då är du inte ensam. Att ha koll på alla bilens olika tillbehör är inte alltid det enklaste, men som tur är finns det effektiva lösningar som hjälper dig. Att ha rätt motorolja är väldigt viktigt för att din bil ska kunna fungera optimalt och för att inte riskera att motorn går sönder.

Kort och gott kan man säga att det finns tre 100 % säkra metoder som du kan använda dig av för att ta reda på vilken olja som din personbil behöver.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Kontrollera vilken olja till din bil – Såhär gör du

  • Använd ditt registreringsnummer – Idag finns det flertalet sidor som ger dig komplett information om din bil på bara några sekunder. Det enda du behöver göra är att skriva in bilens registreringsnummer och på så sätt få information om vilka motoroljor som är lämpliga och godkända för modellen i fråga.
  • Kontrollera instruktionsbok och servicebok – Ett mycket enkelt (och kanske det vanligaste) sättet för dig att ta reda på vilken motorolja din bil vill ha är genom att titta på bilens instruktionsbok. I instruktionsboken kan du inte bara se vilken olja som krävs, utan du hittar även information om kvalitetsklassning såväl som viskositet. Har du inte instruktionsboken nära tillhands kan du även använda serviceboken och se vilken olja som tidigare använts.
  • Oljeguider från tillverkare – Det är inte helt ovanligt att många biltillverkare väljer att sätta ut egna oljeguider på sina hemsidor. Med hjälp av de här guiderna kan du bara leta upp den bilmodell som du har och därefter se vilken motorolja som rekommenderas. Fördelaktigt för de flesta är att välja en motorolja som är syntetisk. Det beror helt enkelt på att oljan minskar bränsleförbrukningen och har en längre livslängd, samtidigt som den är snällare mot plånbok och natur.