Hur tvättar man bilen? Att tvätta en personbil på bensinmacken är både enkelt och smidigt. Det enda du behöver göra är att betala och därefter vänta till du kan köra in i den automatiska biltvätten. Det är dock en ganska dyr process som dessutom inte är speciellt flexibel. Du får inte möjlighet att själv bestämma vilket bilschampo du ska använda eller vilka efterbehandlingar som bilen ska ha.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Så tvättar du bilen – Steg för steg

Majoriteten av alla som tvättar bilen rengör både utsida och insida. I den här texten kommer vi dock att fokusera på de steg du ska ta när du rengör bilens utsida och inte interiören.

 • Steg 1: Avfettning
  Avfettningen är det allra första steget i att få en ren och fin bil. Det är viktigt att du inte slarvar med avfettningen och att du lägger ner mycket noggrannhet på arbetet. Om du fuskar och slarvar är risken stor att du får betala för detta senare.
 • Steg 2: Spola rent
  När avfettningen är klar är det dags att spola av alla smuts och medel. Se till att du använder en slang som kan prestera och ge ett ordentligt tryck på vattenstrålen. Det bästa är om du kan använda en högtryckstvätt för att säkerställa att all smuts och alla partiklar försvinner.
 • Steg 3: Dags för schampo
  När det kommer till schamponeringen är valet av schampo inte av speciellt stor betydelse. Det viktigaste är att det är framtaget för just bilar. Se också till att du använder dig av en ny och ren svamp för att förhindra repor på lacken och att du sköljer av svampen regelbundet.
 • Steg 4: Vaxning
  När bilen är helt torr är det dags för slutspurten – vaxning! Vaxningen är egentligen något du kan hoppa över om du vill, men är ett bra sätt för perfekt och skyddad glans. Du kan själv välja om du vill vaxa för hand med hjälp av en vaxduk eller om du föredrar att arbeta med en maskin. Är du ovan avråder vi dig från att använda polermaskiner, eftersom risken finns att du gör fel och skadar din bil.