Vilken BMW ska man inte köpa? Som en av världens mest kända och högt ansedda biltillverkare har BMW producerat många imponerande bilar genom åren. Men som med alla biltillverkare finns det också modeller som inte riktigt uppfyller förväntningarna. Här är en närmare titt på en BMW-modell som kanske inte är den bästa investeringen för bilköpare.

Denna BMW ska man inte köpa – 7-serien från millennieskiftet

BMW:s 7-serie från början av 2000-talet är en modell som bör undvikas av bilköpare. Dessa bilar har haft nämnvärda problem med sitt elektriska system, vilket har lett till höga reparation- och underhållskostnader. Bilar som tillverkades under denna tid var också kända för att ha en känslig växellåda som ofta krävde reparationer.

Priset för en hög ambitionsnivå

De tekniska problemen och höga underhållskostnaderna för BMW 7-serie från början av 2000-talet har gjort dem mindre attraktiva för bilköpare. Även om bilarna hade en rad funktioner och lyxiga tillbehör, som exempelvis röstaktiverade funktioner och elektriskt justerbara säten, så kan dessa fördelar inte väga upp för de höga kostnaderna för underhåll och reparationer.

Utöver tidigare nämnd modell har även en del BMW-dieselmotorer av typen N47 haft problem med kamkedjesträckaren. Motorn avger ett “rasslande” ljud  och i värsta fall går kedjan av med motorhaveri som följd. N47-motorn sitter i flertalet BMW-modeller, exempelvis 16d, 18d, 20d och 23d.

Andra alternativ från BMW

Men det finns ingen anledning att avskräckas från BMW som helhet. Företaget erbjuder en mängd andra modeller som är tillförlitliga, effektiva och roliga att köra. Populära alternativ inkluderar BMW 3-serien, BMW 5-serien och X3. Samtliga med utmärkt prestanda och en stilren design.

Källor: https://www.aftonbladet.se/bil/a/jBKOrL/superguide-begagnad-bmw–den-ar-basta-kop

https://www.aftonbladet.se/bil/a/jBm4zA/bilmekanikernas-svarta-lista–bilarna-att-undvika

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring