Billig bensinsnål bil? Många är ute efter en billig och bensinsnål bil, vilket inte är konstigt. Bensinpriset har gått upp och för många bilägare är det viktigt att göra ett klokt val och hålla nere kostnaden. Det är också bra för miljön att välja en bil som inte drar för mycket fossila bränslen.

Småbilar är bäst

Bilar som väger mindre och har mindre motor drar mindre bensin per mil. Därför är ett bra tips att välja en så kallad småbil. Det finns alternativ som är mycket bensinsnåla och har en förbrukning på 0,5 liter eller ännu lägre per mil. Ytterligare en fördel är att småbilar är billiga i inköp. Är du beredd att välja begagnat finns en hel uppsjö av väldigt prisvärda alternativ. Ett sätt att jämföra olika modeller är att titta på TCO, Total Cost of Ownership. I så fall tittar man inte bara på inköpspriset, utan vad bilen faktiskt kostar att äga. Stora tillverkare som Toyota, Volkswagen, Kia eller Skoda erbjuder bensinsnåla och billiga småbilar.

Ibland behövs kombi/familjebil

Nackdelen med småbilar är att de fungerar sämre för den som har stor familj, husdjur eller behov av att ta med mycket packning. Då behövs en bil som är mer rymlig. Det finns fortfarande bilmodeller som är relativt bensinsnåla och billiga, även om de inte blir riktigt lika billiga som småbilarna. Återigen blir det mest ekonomiskt att välja begagnat. Ett bra tips är att läsa recensioner och se om den aktuella bilmodellen lever upp till allt som tillverkaren utlovar.

Tips för att dra mindre bensin

Det är viktigt att komma ihåg att körstilen påverkar bränsleförbrukningen. Din bil drar mycket mindre bensin om du undviker häftiga accelerationer och inbromsningar. Bäst är att köra mjukt och om möjligt låta bilen rulla. Bromsa så lite som möjligt och använd motorbromsen när det går. Kom även ihåg att kolla däcktrycket med jämna mellanrum, eftersom rätt däcktryck gör att bilen får mindre motstånd och rullar lättare.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring