Vad kostar en framruta till bil? Kostnaden för att byta vindruta på bilen kan variera beroende på vilken typ av försäkring man har. Om man har hel- eller halvförsäkring kan självrisken vara mellan 1500–3000 kronor. Om man inte har en försäkring som täcker glas kan kostnaden för att byta vindruta bli högre, vanligtvis mellan 6 000 och 10 000 kronor.

Det går att sänka kostnaderna för att byta vindruta om man vill anstränga sig lite. Att köpa en begagnad vindruta från en bilskrot kan vara ett billigare alternativ, och man kan vanligtvis hitta en vindruta för några tusenlappar eller mindre.

Om man är händig och vet vad man gör kan man även montera vindrutan själv, men om man inte känner sig säker på att utföra arbetet på egen hand kan man få hjälp av en verkstad för några tusenlappar.

Det är dock angeläget att notera att dessa priser är uppskattningar och kan variera beroende på var man bor och vilken typ av vindruta som behöver bytas.

När måste jag byta framruta?

Att laga ett stenskott på vindrutan kan vara ett bra och kostnadseffektivt alternativ, men det finns tillfällen då det inte är möjligt eller lämpligt att laga det. Om stenskottet är för stort, fler än tre eller om det sitter nära kanten eller sensorområdet på vindrutan, kan det krävas att hela framrutan byts ut. Dessutom kan lagningen skymma sikten genom rutan, vilket kan vara farligt och olagligt.

Varför ska man byta en sprucken framruta?

Att byta en sprucken vindruta är essentiellt för flera olika skäl. För det första minskar en spricka i vindrutan sikten och kan därmed utgöra en säkerhetsrisk. Dessutom är vindrutan en viktig del av bilens struktur och stabilitet, och en spricka kan försämra dess styrka och stabilitet. En sprucken vindruta är därför inte bara farlig, den är också olaglig och kan leda till att bilen inte klarar av att gå igenom besiktningen.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring