Bil med billig skatt? Bilar med billig skatt är elbilar och andra miljöklassade bilar. Det finns även skattebefriade bilar. Bilen måste vara 30 år eller äldre för att bli skattebefriad. Skatten på en bil beror mycket på koldioxidutsläpp och när den togs i bruk.

Om du vill ha en bil med billig skatt ska du satsa på en elbil. De har för närvarande en fordonsskatt på 360 kronor per år. Bilar som inte drivs av el och istället har en förbränningsmotor har en annan skatt. Fordonsskatten baseras på vilket utsläppsvärde bilen har vid blandadkörning. Det finns flertalet bilmodeller som har en fordonsskatt på max 1500 kronor per år. Miljöbilar som laddhybrider och hybrider premieras med en lägre skatt.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Året bilen togs i bruk spelar roll för skatten

Vilken fordonsskatt en bil har beror på koldioxidutsläpp och drivmedel alternativt fordonsslag, drivmedel och skattevikt. Från 1 juli 2018 ändrades skattereglerna och skatten höjdes för diesel- och bensinbilar. Vilken skatt en bil får beror delvis på när den togs i bruk. Personbilar som tagits i bruk från 2006 och bilar som uppfyller kraven för miljöklass 2005, miljöklass el och miljöklass hybrid får en skatt baserad på koldioxidutsläppet. När det kommer till billig skatt på diesel- och bensinbilar är det bästa att kolla upp olika bilar. Vad som är billigt är även upp till köparen. Vad du anser är billigt kanske inte en annan tycker. Därför är det bra att utgå från vad du tycker är en billig skatt.

Skattebefriade bilar

Bilar som är 30 år eller äldre befrias helt från skatt. Så om du är ute efter en bil med låg skatt är en skattebefriad bil allra billigast. Det finns många fina skattebefriade bilar på begagnatmarknaden. Men när du ska köpa en bil är det viktigt att titta på andra faktorer och inte bara stirra dig blind på vad skatten på bilen är.