Följande är en generell beskrivning av hur man fyller på AC i en bil. Observera att det kan finnas skillnader beroende på bilmodell, så det är alltid bäst att kontrollera fordonstillverkarens specifika instruktioner innan du utför några reparationer på din bil.

Så här går du tillväga – steg för steg

Steg 1: Kontrollera AC-systemet

Innan du fyller på AC i din bil är det viktigt att kontrollera att systemet fungerar som det ska. Starta bilens motor och sätt på AC:n på högsta inställning. Se till att kalla luften kommer ut genom ventilerna. Om det inte är kall luft som kommer ut, kan det vara ett tecken på att AC-systemet har en läcka eller något annat problem som behöver åtgärdas.

Steg 2: Hitta AC-kopplingen

För att fylla på AC i din bil måste du hitta AC-kopplingen. Den är oftast placerad på den stora kylslangen som går från kompressorn till kylaren på framsidan av bilen. Kopplingen har vanligtvis en blå eller grön hatt.

Steg 3: Koppla på mätaren

Anslut mätaren till AC-kopplingen genom att placera den på toppen av kopplingen. Sätt sedan på handskar för att skydda dina händer från kylan som uppstår när du fyller på AC.

Steg 4: Starta motorn och sätt på AC:n

Starta bilens motor och sätt på AC:n på högsta inställning. Se till att kalla luften kommer ut genom ventilerna. Detta hjälper till att öka trycket i AC-systemet så att du kan fylla på AC-gasen.

Steg 5: Fyll på AC-gasen

Sätt nu på AC-gasflaskan på mätaren och öppna ventilen för att släppa in gasen i systemet. Fortsätt fylla på tills mätaren visar att systemet har rätt mängd gas. Fyll aldrig mer än 50 PSI.

Steg 6: Stäng av AC:n och motorn

När du har fyllt på systemet med rätt mängd gas, stäng av AC:n och motorn. Ta bort mätaren från AC-kopplingen och sätt på kopplingshatten igen.

Steg 7: Kontrollera systemet

Starta motorn och sätt på AC:n på högsta inställning igen. Se till att kalla luften kommer ut genom ventilerna. Kontrollera att AC-systemet fungerar som det ska och att det kommer ut kall luft. Om du fortfarande har problem med AC:n kan det vara ett tecken på att det finns andra problem med systemet som behöver åtgärdas.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring