För en del familjer är det inte tillräckligt med en vanlig personbil och därför är en 7 sitsig bil ett bra alternativ. Då finns lite mer plats och det går lättare att få ihop vardagens alla måsten och aktiviteter. I den här artikeln hittar du alternativ på 7 sitsig bil till familjen, olika modeller som gör att du får med både de egna barnen och kompisar.

Kör svensk 7 sitsig bil

Du kan köra tryggt och säkert med en bil från Volvo, närmare bestämt den rymliga SUV-modellen XC90. Den svenska biltillverkaren var faktiskt en av de första med att erbjuda sju platser i en SUV när bilen lanserades i början av 2000-talet. Idag är Volvo XC90 inte bara en vanlig 7 sitsig bil utan också en av de mer lyxiga varianterna. Den är dock inte särskilt snäll mot miljön eftersom den drar stora volymer bränsle. Därför kan det vara bra att hålla utkik efter modellens efterföljare som kommer vara ett miljövänlig alternativ.

Tysk kvalitet på vägarna

Audi är ett tyskt premiummärke och Q7 är tillverkarens bidrag som 7 sitsig bil. Modellen har blivit en populär bil bland såväl svenska barnfamiljer som förare som vill köra en lyxig bil med mycket körglädje. Köper du en fabriksny Audi Q7 och vill ha den som en bil med 7 säten måste du dock göra tillvalet i samband med beställningen hos din återförsäljare. En nackdel med den här modellen från Audi är att det är dyrt att reparera eventuella skador.

Kia – en favorit bland elbilsägare

Den sydkoreanska biltillverkaren har haft stor framgång inom elbilskategorin där bland annat 7 sitsiga bilen Kia Sorento gjort succé. Bilen är ett alternativ för dig som letar stor SUV hybrid, men som inte blir allt för maffig. Sett till Volvo är Kia Sorento en modell som till storleken hamnar mellan XC60 och XC90. En trevlig hybrid för den stora familjen, men tänk på att bagageutrymmet blir mindre när samtliga säten är uppfällda.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring