Nu kan du inte bara köra lyxig tysk kvalitet utan dessutom på el i samma premiumklass. Mercedes presenterar EQV, en optimal 7-sitsig elbil för familjen som behöver gott om plats. Det är den första eldrivna lyxbilen med 7 säten som alltså kör helt på el. Här får du ta del av alla detaljer om den imponerande familjebilen från Mercedes-Benz.

100 % miljövänlig 7-sitsig elbil

Räkna med ytterst låga driftkostnader, uteblivna lokala avgasutsläpp och en dämpad bilfärd utan oljud. EQV är den perfekta familjebilen för dig med stor familj som vill köra grönt och bidra med ditt strå till stacken för ett bättre klimat. Du kan faktiskt få den 7 sitsiga elbilen att ha ytterligare ett säte om du så önskar. Dessutom kan du flytta på sätena med hjälp av smarta skenor.

Som alltid bjuder Mercedes på många skräddarsydda lösningar för dig som vill ha den personliga touchen på din elbil. Olika designpaket som gör att du får en unik bil för hela familjen.

Letar du en miljöbil som genererar körglädje, säkerhet och hög komfort är en 7-sitsig bil från Mercedes rätt val. Den här bilen är praktisk att använda eftersom du bara använder bilens laddningsbara batterier för att ta dig fram med elmotorn. Kör miljövänligt till lämning och hämtning på skola, aktiviteter och hos kompisar.

EQV med smart laddning

Du kan enkelt ladda den här Mercedes-bilen via din egen laddbox hemma eller på en offentlig laddstation. Hur ofta du behöver ladda den här 7-sitsiga elbilen beror på olika faktorer såsom din egen körstil, men också batteriernas storlek. Räckvidden för EQV ligger enligt WLTP på 328 – 359 km vid vad som brukar kallas för ”blandad körning”. Om du snabbladdar bilen på en station med upp till 110 kW tar det ofta inte mer än 45 minuter att komma upp till 80% av den totala kapaciteten.

En lista på andra elbilar med 7 säten

  • Mercedes EQB
  • Citroen e-SpaceTourer/ Peugeot e-Traveller/ Vauxhall Vivaro-e Life
  • Tesla Model X
  • Mercedes EQV
  • Peugeot e-Rifter/ Citroen e-Berlingo/ Vauxhall Combo-e Life
  • Nissan e-NV200 Combi

Läs mer: vilken elbil är bäst?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring