Elbilar är fortfarande ett relativt nytt fenomen, vilket innebär att det är svårt att ge ett helt klart svar på hur länge batteriet håller. Vad som dock är säkert är att batterierna håller längre än vad man tidigare utgått från. Men hur ofta måste man byta batteri i en elbil?

År 2013 garanterade Nissan en batterilivslängd på fem år, eller 100 000 km, för elbilen Nissan Leaf. Idag ligger batterigarantin för elbilar vanligen på åtta år eller 160 000 km, men de flesta tillverkare och de studier som gjorts utgår ifrån att livslängden för batterierna i själva verket är mycket längre än så. De flesta tillverkare är idag överens om att batterierna lär ha en längre livslängd än själva bilen.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

De allra flesta som köper elbil, även begagnad, kommer alltså med största sannolikhet aldrig att behöva byta ut batteriet. Uppstår ändå något problem med bilbatteriet är det troligen begränsat till någon eller ett par stycken av de tusentals celler som batteriet består av, och då kan dessa bytas ut istället för att skaffa ett helt nytt batteri.

Så sparar du på bilbatteriet

Enligt en undersökning gjord av företaget Geotab förlorar ett elbilsbatteri i genomsnitt 2,3 procent av sin laddningskapacitet per år. Den som vill förlänga batteriets laddningsförmåga bör undvika att ladda bilen fullt ut, men också att låta den stå urladdad under längre perioder. Den gängse rekommendationen är att ladda bilen till åttio procent för vanligt bruk. Det kan också vara bra att känna till att de flesta elbilar numera har en dold så kallad buffert, vilket innebär att bilen i praktiken aldrig går att ladda upp till hundra procent eller laddas ur till noll.
Att ladda bilen snabbt sliter också på batteriet. Den bästa praktiken är, om möjligt, att låta bilen ladda under natten.

Hur ofta måste man byta batteri i en elbil – Avslutning

Eftersom tillverkare numera räknar med att batteriet håller hela bilens livslängd tenderar det att sitta väl inbyggt. Skulle batteriet ändå mot förmodan behövas bytas ut, är det alltså bäst att låta ett proffs sköta bytet, även om det går att göra själv för den som är mekaniskt lagd.