Funderar du över en MINI Electric och vill veta dess räckvidd? Funderar du på att köpa en elbil, men bara vill använda den till mindre sträckor? Då kan MINI Electric vara bilmodellen som passar dig bäst. Den här elbilen är framtagen för den som söker en mindre och nättare bil, som samtidigt har en mycket bra kapacitet och hög prestanda. MINI Electric kan accelerera från 0-100 km i timmen på endast 7,3 sekunder, vilket är betydligt snabbare än många större bilmodeller kan.

MINI Electric har en ganska kort räckvidd

Som tidigare nämnt är MINI Electric en bil för den som främst åker kortare sträckor och som har möjlighet att ladda batteriet i en egen laddbox. MINI Electric har nämligen en ganska kort räckvidd på endast 225-234 km per laddning. Det innebär att du kommer behöva ladda din bil ganska ofta om du planerar att åka längre sträckor. Trots att räckvidden är kort kan du ändå ladda upp till hela 80 % på bara 35 minuter.

Så maximerar du räckvidden

Det finns flera sätt som du kan maximera räckvidden för din MINI Electric och få den att hålla mycket längre. Du kan t.ex. tänka på vilken fart du har eftersom högre hastigheter genererar i en kortare räckvidd. Vill du få ut så mycket räckvidd som möjligt ska du börja med att satsa på en maxhastighet på 30-40 km i timmen, men du kan också ta del av nedanstående tips.

  • Håll ett jämnt körtempo så ofta som det bara går. Det minskar risken för slitage och ger dig en längre och bättre räckvidd.
  • Se till att du har koll på ditt däcktryck. Med rätt tryck förlänger du räckvidden.
  • Är det kallt ute gör du rätt i att parkera inomhus. Låga temperaturer har visat sig påverka batterikapaciteten negativt och förkortar räckvidden i det långa loppet. Kylan kan också förlänga laddningstiden, vilket innebär att bilen behöver längre tid på sig att uppnå full effekt.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring