Billigaste nya bilen? Vill du åtnjuta alla de fördelar som en ny bil har att erbjuda utan att behöva vända ut och in på plånboken? Då är du säkert intresserad av vilken ny bil som är den billigaste på marknaden. Det ska vi svara på här.

Fördelar med nya bilar

Innan vi går in på vilken bil som är billigast så ska vi tala om fördelarna med att äga en ny bil. De är nämligen många. En ny bil har ofta lägre bränsleförbrukning och mindre miljöpåverkan. Köper du en helt ny bil får du också ett fordon som det är mindre risk för att det går sönder inom den närmaste framtiden. Du får med andra ord en bil som är trygg och billig att köra och som du slipper kosta på en massa för reparationer.

Det är också viktigt att komma ihåg att du har ett bättre andrahandsvärde på en ny bil när du vill sälja den vidare.

Dacia Sandero är den billigaste nya bilen

Sveriges billigaste nya bil heter Dacia Sandero och har en prislapp på runt 120 000 kronor. Det är att jämföra med priset på en tio år gammal Volvo. För dessa 120 000 får du väldigt mycket bil för pengarna. För priset får du en motor på 90 hk som fungerar bra för att driva den lilla bilen framåt på ett säkert sätt. När du köper en ny Dacia Sandero får du också en treårig garanti. Du får också fördelen att kunna välja mellan att växla manuellt eller automatiskt.

Väljer du automatisk växel får du en mycket lättkörd bil. Interiören i bilen är sparsmakad men fräsch och lätt att hålla ren. Vill du ha en driftsäker bil som går bra i de flesta väder är en Dacia Sandero ett mycket bra val, men allra största fördelen är nog trots allt den mycket låga prislappen.

Andra billiga bilar

Kia Picanto startar på 181 900 kronor och Nissan Micra på 186 300 kronor. Enligt rykten ska Mitsubishi Space Star kunna nå upp till 180 000 kronor, men deras prislista är tyvärr inte tillgänglig för tillfället. Vad gäller Hyundai i20, i10:s storebror, kan den erhållas för 179 900 kronor om man inte väljer några extra tillval.

Läs mer: billig familjebil

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring