Porsche elbil pris? År 2019 lanserade Porsche sina två första och mycket efterlängtade elbilar. Bilarna tillverkades i två olika modeller som fick namnen Taycan Turbo S och Taycan Turbo. Den första modellen blev utrustad med en mycket häftig och högpresterande overboost-effekt, vars syfte var att generera i en högre effekt.

Läs mer: Vilken porsche ska man köpa?

Porsches elbilar har exceptionell prestanda

Både Taycan Turbo och Taycan Turbo S har visat sig erbjuda en helt ny elektrisk mobilitet som många bara kunnat drömma om. Fokus ligger tveklöst på en exceptionell prestanda där Taycan Tubro S imponerar med hela 560 kW och en acceleration på 0-100 km i timmen på endast 2,8 sekunder.

Räckvidden för Turbo S har beräknats till 412 km. Taycan Turbo har en lite lägre effekt som fortfarande är högpresterande som få. Den här bilmodellen på 500 kW har en acceleration på 0-100 km/h på 3,2 sekunder och en räckvidd på 450 km.

Pris på en elbil från Porsche?

Även om Taycan Turbo har en lite längre hastighet än Turbo S är det något som de båda elbilarna har gemensamt – de ligger i den högre prisklassen. Det innebär att du kommer behöva betala en hel del om det är en sån här pärla som du vill susa fram med på vägarna.

Visst kan du komma undan lite billigare om du väljer att köpa en begagnad bil med några mil på nacken, men då Porsche har ett högt andrahandsvärde skiljer sig inte priserna allt för markant.

En Taycan Turbo S kostar t.ex. lika mycket som Taycan Turbo i begagnat skick och med 500 mil bakom sig.

De svenska priserna för Porsche Taycan Turbo S ligger på cirka 2 080 000 kronor och priset för en Taycan Turbo ligger istället på cirka 1 700 000 kronor.

Båda modellerna lanserades på den svenska marknaden under år 2019 och har sedan dess imponerat på både bilfantaster, proffs och vanliga bilförare som letar efter en riktigt bra bil med en lång räckvidd.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring