Vilken Porsche ska man köpa? Ett av de bilmärken som aldrig slutar fascinera de riktigt bilintresserade är tyska Porsche, som idag ägs av VW-gruppen. Porsche associeras tveklöst av de flesta med sportbilar, trots att sortimentet även utgörs av SUV:ar numera. Det här är ett bilmärke som skapar ha-begär hos ett oräkneligt antal människor världen över och det är inte så konstigt – det är helt klart roliga bilar som går att ha mycket kul med på vägarna. Vilken Porsche ska du då köpa? Här följer en kort presentation av några vanliga Porsche-modeller.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

911 – klassikern

Den klassiska sportbilen – ja, det är 911:an det. Det här är en modell som tillverkats i många, många år och som därmed funnits i olika skepnader genom åren. Oavsett version är det här en snabb och kul bil som älskar bus. Har du inte råd med en helt ny 911 finns det många exemplar på begagnatmarknaden. Varför inte välja en cabriolet som samtidigt tar till vara på sommaren på bästa sätt?

Cayenne – om du vill kunna lasta

För dig som inte får plats med vare sig familj eller nödvändigt bagage i en sportbil, men för den skull inte vill försaka god prestanda, kan Cayenne vara ett alternativ. Det här är kort och gott en sportig SUV som hela familjen kan njuta av. Prestandamässigt räcker den mer än väl till för entusiasten; det finns flertalet kraftfulla motorer att välja bland.

Panamera – möjliga kompromissen

Men om du ändå vill ha en sportbil, riktat in dig på Porsche som märke, och ändå vill ha plats för familjen? Då kan modellen Panamera vara den gyllene medelvägen. Här hittar du förvisso inte något stort utrymme för bagaget, men kupén är tillräckligt stor för att fyra personer ska kunna åka riktigt bekvämt. Prestanda, då? I den senaste versionen av Panamera kan du avverka 0 – 100 km/h på 5,3 sekunder, vilket är tillräckligt för de flesta.