I juli i år var var fjärde såld bil en elbil, men vilken elbil är mest prisvärd? Det blir allt mer populärt att välja en elbil för bilkonsumenten, och en viktig faktor i sammanhanget är priset. En av de många fördelarna med en elbil är en bättre bränsleekonomi, men inköpspriset i sig kan också vara en betydande beståndsdel i att fatta ett inköpsbeslut.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Prisvärda elbilar

  • Kia Niro – En populär elbil till rimligt pris är sydkoreanska SUV:en Kia Niro. Den är i dagsläget den mest köpta elbilen i Sverige, vilket kommer sig av det överkomliga startpriset som ligger på under en halv miljon. Batteriet har en bra räckvidd och modellen är både lättkörd och trevlig. Kia Niro kan sägas vara en stark utmanare till Audi och Tesla, som är mycket dyrare i inköp för konsumenten.
  • Škoda Enyaq IV – Škoda är ett ”budgetmärke” från Volkswagen, och brukar benämnas som en rymlig och bra familjebil. Bilen är påkostad i materialval och har en räckvidd på 528 km. Här finns en infotainmentskärm, värmepump och räckvidd på 528 km vid en enda laddning. Med Travel Assist kan du delvis lämna över kontroll till bilen vilket underlättar körningen. Škodas räckviddsräknare ger dig en uppskattning kring vilken sträcka du kan ta dig på en laddning, baserat på din körprofil och övriga förhållanden.
  • Nissan Leaf – Denna elbil har ett lägre pris och har samtidigt funnits ganska länge på marknaden. Nissan Leaf är en bra vardagsbil och fungerar väl för både arbete och resor. Laddtiden ligger på ungefär en timme och räckvidden på upp till 385 km. Nissan tillför innovation som förenklar tillvaron, och batteriets livslängd maximeras. Här hittar du intelligenta körteknologier, som ProPILOT och e-pedal.

Även en begagnad elbil kan vara prisvärd

Om du vill ha en prisvärd elbil kan det också finnas en fördel i att titta på en begagnad sådan. Många välkända och populära elbilsmärken finns nu på andrahandsmarknaden, som Renault Zoe, Volkswagen e-Golf och Tesla Model S.