Vem tillverkar mg elbil? Sedan sin start 1924 som Morris Garages har MG varit en pionjär inom bilindustrin och har alltid varit före sin tid. Nu kan en ny generation av bilentusiaster köpa bilar från detta ikoniska märke.

MG erbjuder moderna, elektriska fordon som är redo för framtiden enligt egen utsago. De har ett omfattande utbud av hållbara och eldrivna fordon för bilister över hela Europa där de satsar stenhårt på en elektrisk fordonsflotta. Varje bil från MG är skapad med individens behov och önskemål i fokus.

Så vem tillverkar MG elbil? MG, som ursprungligen är ett brittiskt bilmärke med namnet Morris Garages, är numera en del av det kinesiska företaget SAIC Motor.

Läs mer: Vem tillverkar batterier till elbilar?

Vem äger MG?

Efter så många år i branschen har MG genomgått flera förändringar och ägarbyten. Deras historia är både stolt och lite komplex. De är kända för sina legendariska sportbilar, men har även tillverkat mer neutralt designade personbilar med MG-loggan.

Detta kan förklaras av att MG har haft flera ägare genom åren, inklusive British Leyland, Austin Rover och BMW. Men vi ska i stället prata om vilka som äger MG under 2000-talet vilket känns lite mer i tid.

År 2005 gick MG Rover Group i konkurs, och vissa delar av företaget förvärvades av det kinesiska företaget Nanjing Automobile Corporation (NAC). Detta innebar att NAC blev ägare till bland annat varumärket MG, och produktionen av MG-bilar återupptogs i både Kina och Storbritannien.

Sedan 2007 ägs NAC av Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), vilket ledde till att MG hamnade inom en ny koncern. Det brittiska företaget döptes om från NAC-MG till MG Motor UK.

Var byggs MG bilar?

Från och med 2016 upphörde produktionen vid Longbridgefabriken i Storbritannien och sedan dess har tillverkningen av MG-bilar skett i Kina och Thailand. År 2018 öppnade SAIC Motor en designstudio i London till MG och dess systerföretag. Designprocessen för bilarna sker i samarbete mellan MG:s studio i Shanghai och designstudion i London.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring