Hur många Teslor finns det i Sverige? Tesla har vuxit kraftigt under det senaste årtiondet, från att ha varit en biltillverkare som producerade bilar inom en liten nisch till att idag vara det högst värderade bilmärket i världen. Idag står Tesla för leverans av över 400.000 fordon per kvartal och har som mål att ytterligare öka produktionen framöver. Under det första kvartalet 2023 stod Teslas tillverkning på 440,000 elbilar.

Läs mer: Vilken tesla är bäst?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Antal Teslor i Sverige (Juni 2023)

Då det kontinuerligt säljs nya Teslor även i Sverige är det svårt att ge en exakt siffra på hur många det finns just när du läser det här. Men i skrivande stund finns det över 41 820 Teslor registrerade i Sverige. Av dessa är en stor majoritet av modellen Tesla Model 3.

Exklusiva laddstationer för Teslaägare

Tesla erbjuder ett exklusivt nätverk av laddstationer som kallas för ”Supercharger”, där varje station kan innehålla 50-60 laddstolpar. Dessa laddstationer är exklusiva för de som äger Teslabilar. I slutet av förra året fanns det över 3200 Supercharger-stationer som var utspridda i 40 länder. Under det senaste året har antalet Superchargers ökat med mer än 35 %. Tesla har under de senaste tre åren byggt 2055 nya sådana laddstationer, de flesta av dem i USA. Sverige har över 60 stycken och är därmed en av de tio länder som har flest Superchargers.

Bilfabriker

I nuläget har Tesla sex bilfabriker som är placerade i tre länder; Kina, USA och Tyskland. Två av fabrikerna, som ligger i Shanghai och Fremont, har en årlig produktionskapacitet på minst en miljon fordon. Det finns också aktiva produktionslinjer på Gigafactory New York och Gigafactory Nevada. Under 2021 sålde Tesla nära en miljon fordon, vilket gör dem till en av de mest populära elbilstillverkarna.

Hur många Teslor finns det i Sverige (2023)?

Juni månad 2023 har antalet Teslor ökat i Sverige. I dagens läge finns det 41 820 registrerade tesla bilar i Sverige. Av dessa är:

Tesla model 3: 16 760

Tesla model Y: 16 117

Tesla model S: 6 399

Tesla model X: 2 529