Sverige har ett stort antal återförsäljare av elbilar, där det också finns möjlighet att se, prova och testköra bilarna. I dagsläget är en av fyra nyinköpta bilar en elbil, och den fossilfria utvecklingen går stadigt framåt. Trenden kring vilka modeller som svenskarna föredrar mest är tydlig; de allra flesta vill ha en SUV. Vilka elbilar finns att köpa i Sverige?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

En lista på elbilar som finns att köpa i Sverige

Kia e-Niro

I topp bland de elbilar som köps mest i Sverige hittar vi Kia e-Niro, som har en distinkt design och en räckvidd som når upp till 460 km. Bland bilens innovativa funktioner finns elektrisk baklucka, fjärrstyrd parkering och den nya tekniken ”Highway Driving Assist 2.0”.

Tesla Model Y

På andra plats bland de mest sålda bilarna kommer Tesla Model Y, som är en mångsidig elbil som har plats för fem passagerare samt deras bagage. I den andra sittraden i bilen kan varje säte fällas ner separat, vilket skapar ett flexibelt lastutrymme som kan fyllas med bagage, skidor och annat. Modellen har fyrhjulsdrift och två oberoende elmotorer som digitalt kan styra vridmomentet till fram- och bakhjul.

Volkswagen ID.4

Tredjeplatsen för Sveriges mest sålda elbilar intas av Volkswagen ID.4, som har ett stort utrymme, fyrhjulsdrift och snabb acceleration. En laddning går att köra på i 50 mil, och det speciella panoramaglastaket i kombination med interiörbelysningen ger en lyxig loungekänsla i bilen.

Polestar 2

Som nummer fyra bland de mest sålda svenska elbilarna finns Polestar 2, som till skillnad från de föregående är en Sedan. Polestar 2 har en minimalistisk design och kommer med kraftfull prestanda. Här är detaljerna utformade för distinktion, som de smidda aluminiumfälgarna på hjulen och sidospeglar utan ram. Standardutrustningen har programvara från Google och med luftkvalitetssystemet i Plus-paketet får du en dedikerad partikelsensor som övervakar föroreningar och pollen.

Volvo XC40 Recharge

På femte plats bland de mest sålda elbilarna kommer Volvo XC40 Recharge, som har fem säten och stort lastutrymme. Med en räckvidd på 433 km och hållbara materialval är detta ett populärt alternativ för de svenska elbilsköparna.