I samband med miljöbilsköp uppstår ofta frågan om vad det kostar att byta batteri på en elbil. Det går inte att direkt jämföra elbilsbatterier med exempelvis mobiltelefoner vars batteri brukar försämras. När det gäller elbilar är det nämligen inte alls säkert att batteriet behöver bytas under årens lopp. Skulle det dock finnas behov är det i regel en hög kostnad för att byta batteri på en elbil.

Som tur är har du ändå möjligheten att enbart byta ut några delar av batteriet. På så sätt förlänger du batteriets livslängd utan att behöva lägga ut en förmögenhet.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Måste jag byta elbilsbatteri?

Med turen på rätt sida kommer du inte behöva byta batteriet under elbilens livstid. Det är fullt möjligt att det håller under många år och att du därför inte behöva bekosta ett batteribyte på din elbil. Däremot kan situationen uppstå då du inte har några andra alternativ än att byta ut batteriet för att bilen ska fungera optimalt.

Kostnad för att byta batteri på en elbil

Eftersom batteriet på en elbil består av många olika celler kan du faktiskt endast byta ut några av dessa. Du behöver alltså inte alltid byta hela batteriet utan istället delar av det och ändå förlänga elbilsbatteriet avsevärt. Dessutom till ett betydligt lägre pris, vilket din plånbok hurrar för.

Det är nämligen ingen billig åtgärd, tvärtom kostar det att byta batteri på en elbil. Du kan ibland få betala flera hundra tusen kronor för att byta elbilsbatteri, men det går även att komma ner på nivåer om 30 000 – 40 0000 kronor. Oavsett är det en kostnad som inte får dig att hoppa jämfota av glädje.

Hur länge håller elbilsbatteriet?

Biltillverkarna anger en ungefärlig livslängd på batteriet i elbilarna. Normalt ligger den strax under tio år, men statistik visar att elbilsbatterierna nästan alltid håller längre än det som anges. Värt att känna till är att du alltid får någon form av garanti på batteriet när du köper en ny elbil och den utgår från samma livslängd tillverkarna tillskriver elbilsmodellerna.