Vad är plug in hybrid? Det finns olika typer av bilar som kan köras på el. En av dessa är plug in hybrider eller laddhybrid. Dessa har ett laddbart batteri i kombination med en förbränningsmotor för diesel eller bensin. Bilen byter automatiskt till förbränningsmotorn när batteriet tagit slut.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Hur laddas en plug in hybrid?

Batteriet i en hybrid som är laddningsbar laddas med sladd till ett vanligt eluttag. Detta sätt att ladda bilen tar längre tid än för elbilar då de inte kan snabbladdas, men laddning kan göras överallt där det finns tillgång till eluttag. Dessa bilar kan i flera modeller även ladda batteriet under körning.

Hur långt kan en plug in hybrid köras?

En plug in hybrid kan inte köra lika långt på enbart el som en elbil. Ofta räcker batteriet till 5-10 mil beroende på den hastighet och kraft som används vid körning. De är däremot ett bra alternativ till bensinbilen då de flesta resor är korta och sker ofta. De lokala resorna bidrar dessutom till de största utsläppen då bilen främst används i vardagen. Då är en plug in hybrid ett väldigt bra val. Denna typ av bil har även en förbränningsmotor som bidrar till att resans längd aldrig begränsas på samma sätt som en ren elbil.

När är en det ett bra val?

Denna typ av bil ger en större frihet då den körs fossilfri på korta resor. Det bästa är att ladda bilen ofta så alla vardagsresor görs fossilfria. Samtidigt kan bilen köras på enbart bensin under långa körningar, speciellt då laddstationer sällan finns tillgängliga. När batteriet tagit slut är du aldrig begränsad i din körning. En hybrid som är laddningsbar är ett bra val då du enkelt kan göra stor skillnad för miljön i vardagen. Dessutom finns ett stort utbud i modeller både för nyköp och som begagnad, vilket ger större valmöjlighet.