Kia Sorento laddhybrid vs Hyundai Santa Fe? Kia Sorento och Hyundai Santa Fe är besläktade bilar från samma företag och delar drivlinor och tekniska funktioner. Trots detta finns det skillnader mellan dessa mellanstora SUV:ar på nyckelområden. Vi kommer att jämföra dem inom olika kategorier för att hjälpa dig att avgöra vilken av dem som passar bäst.

Santa Fe vs Sorento: Vilken mellanstor SUV är bäst för dig?

Både Kia Sorento och Hyundai Santa Fe tillverkas av samma koreanska ägare, och de delar liknande grunder, tekniska egenskaper och funktionalitet.

Lastutrymme och plats

Kia Sorento och Hyundai Santa Fe är två liknande mellanstora SUV:ar, men det är framför allt interiördesignen som skiljer dem åt. Om du funderar på dragkapacitet som en viktig faktor när du väljer en ny mellanstor SUV, finns det ingen tydlig vinnare mellan dessa två. Båda bilarna går att få med 7 säten vilket gör att vi inte kan avgöra någon riktig vinnare. Men Kia Sorento har en fördel när det kommer till lastkapacitet.

Utrustning

Kia Sorento och Hyundai Santa Fe delar många liknande interiöregenskaper, men den specifika listan över standardutrustning kan variera beroende på vald utrustningsnivå. Hyundai Santa Fe erbjuder mer avancerad teknik och förmågan att ha fler sittplatser redan i sina lägre modellalternativ, samtidigt som den har en större betoning på premiumfunktioner i sina högsta modellnivåer. Detta ger Hyundai en fördel när det gäller inredningslyx och extra funktioner i sina toppmodeller.

Effekt

Kia Sorento och Hyundai Santa Fe erbjuder faktiskt identiska motorer och drivlinor med samma effektnummer. Utifrån dessa siffror finns det ingen skillnad mellan de två bilarna när det gäller prestanda. Det bör dock noteras att Santa Fe är något lättare, med en vikt som är minst 50 kg lägre än Sorento. Detta kan ge Santa Fe en något sportigare känsla och göra den något snabbare än Kia Sorento. Därför kan Hyundai Santa Fe vara det föredragna valet för köpare som prioriterar körglädje och prestanda.

Bränsleekonomi

När man jämför de officiella bränsleekonomivärdena för Kia Sorento och Hyundai Santa Fe, så erbjuder båda bilarna i praktiken liknande bränslesiffror. Men på grund av att Hyundai Santa Fe har en större bränsletank, så är den ett bättre val för personer som kör mycket och behöver längre räckvidd per tankning. Med sin större bränsletank kan Santa Fe erbjuda mer körsträcka innan det är dags att tanka igen jämfört med Kia Sorento.

Säkerhetsfunktioner

Kia Sorento och Hyundai Santa Fe delar många av samma säkerhetsfunktioner, men det är värt att notera att Hyundai Santa Fe erbjuder ett större antal standardsäkerhetsfunktioner. Dessutom inkluderas fler tillvalsfunktioner som standard över fler utrustningsnivåer hos Hyundai Santa Fe. Detta ger Hyundai en fördel när det gäller säkerhetsteknik och möjligheten att få tillgång till ett bredare utbud av avancerade säkerhetsfunktioner.

Läs mer: Hur bra är Hyundai Santa Fe?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring