Kia Sorento laddhybrid och Hyundai Santa Fe är två besläktade mellanstora SUVfrån samma moderbolag och delar många drivlinor och tekniska funktioner. Trots dessa likheter finns det viktiga skillnader mellan dem. Vi kommer att jämföra dem inom olika kategorier för att hjälpa dig avgöra vilken som passar dig bäst.

Santa Fe vs Sorento: Vilken mellanstor SUV är bäst för dig?

Både Kia Sorento och Hyundai Santa Fe tillverkas av Hyundai Motor Group, och de delar liknande grunder, tekniska egenskaper och funktionalitet.

Lastutrymme och plats

Kia Sorento och Hyundai Santa Fe är två mellanstora SUV med många likheter, men det är interiördesignen som verkligen skiljer dem åt. Båda modellerna kan fås med 7 säten, vilket är perfekt för större familjer. När det gäller dragkapacitet är de ganska jämna, så det är svårt att utse en tydlig vinnare. Däremot har Kia Sorento ett lite större lastutrymme, vilket kan vara en fördel om du behöver mycket plats för bagage eller exempelvis barnvagn.

Utrustning

Kia Sorento och Hyundai Santa Fe delar många liknande interiörfunktioner, men standardutrustningen kan variera beroende på vilken version du väljer. Hyundai Santa Fe erbjuder mer avancerad teknik och fler sittplatser redan i sina enklare versioner. I de dyrare versionerna lägger Hyundai mer fokus på lyxiga detaljer och extra funktioner, vilket ger Santa Fe en fördel när det kommer till komfort och teknik.

Pris och värde

När det kommer till prissättning, erbjuder både Kia Sorento och Hyundai Santa Fe konkurrenskraftiga priser för sina respektive segment. Grundpriset för Kia Sorento laddhybrid börjar på ungefär 450 000 kronor, medan Hyundai Santa Fe laddhybrid startar på cirka 480 000 kronor. Båda modellerna erbjuder flera utrustningsnivåer, vilket ger köpare möjlighet att välja den version som bäst passar deras budget och behov. Hyundai Santa Fe kan vara något dyrare i sina högre utrustningsnivåer, men den erbjuder också fler avancerade funktioner som standard, vilket kan ge ett bättre värde för pengarna. Kia Sorento, å andra sidan, erbjuder ett robust paket till ett något lägre pris, vilket kan vara ett bra val för den som är ute efter det billigare alternativet.

Effekt

Kia Sorento och Hyundai Santa Fe erbjuder liknande motoralternativ, men det finns vissa skillnader i prestanda och effektivitet som kan vara värda att notera. Båda modellerna har en basmotor på 2,5 liter fyracylindrig motor som ger cirka 191 hästkrafter. De erbjuder också också ett tillval med en kraftfullare 2,5 liters turbo som producerar runt 281 hästkrafter.

Men Hyundai Santa Fe har en något bättre bränsleförbrukning i sina hybrid- och plug-in hybrid versioner jämfört med Kia Sorento. Detta kan göra Santa Fe till ett bättre val för de som prioriterar bränsleförbrukning och lägre driftskostnader.

Säkerhetsfunktioner

Kia Sorento och Hyundai Santa Fe har många liknande säkerhetsfunktioner, men Hyundai Santa Fe erbjuder fler standardfunktioner direkt från början. Dessutom har Santa Fe fler avancerade säkerhetsfunktioner som standard på fler av sina versioner. Detta ger Hyundai en fördel när det gäller säkerhetsteknik och gör att du kan få tillgång till ett bredare utbud av avancerade funktioner utan att behöva uppgradera lika mycket.

Läs mer: Hur bra är Hyundai Santa Fe?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring