Är du sugen på elbil, men osäker på tillverkare och modell? Då är tipset att läsa på om olika alternativ för att hitta den typ av hybrid som passar just för dig. Det som är den bästa hybriden för en förare är nödvändigtvis inte lika lämplig för en annan.

Här får du några tips på vägen inför köpet av hybrid, små faktorer som spelar in när du ska hitta den bästa hybriden till dig och din familj.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Test – bästa hybriden

På nätet går det att finna många olika typer av tester med syftet att kora den bästa hybriden. Den här sortens tester kan vara bra att ha tillhands när du ska välja tillverkare och modell. Åtminstone som en form av utgångspunkt, men ”bäst i test” av hybrider är generella och experterna bakom nomineringarna tar inte hänsyn till olika individuella behov. Därför är det viktigt att i viss mån även försöka göra ditt eget test av marknaden för att se vilken som är den bästa hybriden utifrån dina förutsättningar.

Hybrid eller laddhybrid?

Elbilsmarknaden växer och fördelarna är många med att köra gröna fordonsalternativ. Du bidrar till mindre utsläpp och därmed en minskad påverkan på miljö och klimat. Dessutom är det gynnsamt för din plånbok eftersom du minskar bränsleförbrukningen och även får ta del av skattemässiga fördelar.

Du kan satsa på en klassisk hybrid som alltså dels går på elmotor, dels på förbränningsmotor. Eller en laddhybrid som du laddar via uttag eller box.

Bästa hybriden utifrån dina behov

För att välja den bästa hybriden när du ska investera i miljöbil är det viktigt att sätta dina egna behov i centrum. Hybrider skiljer sig inte särskilt mycket åt i räckvidd, men det är dina egna körvanor som påverkar vilken modell som passar bäst.

Tipset är att planera ditt köp noggrant genom att lista dina egna behov och önskemål. Sedan kikar du närmare på marknaden för att se vilka modeller som kan vara intressanta utifrån din lista. Jämför noga varje modell och väg in övriga faktorer såsom pris, komfort och smart teknik.