Numera finns det ett antal olika laddhybrider ute på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken man bör välja. Hur lång räckvidd en laddhybrid har, är en av de viktigaste faktorerna som kan avgöra vilken du väljer. Vilken laddhybrid går längst på el? Här listar vi några av laddhybriderna som har bäst räckvidd 2023.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Topplista – laddhybrid som går längst på el

1. Volvo V60 Recharge
Volvos nya hybrider i både 90-serien och 60-serien har en imponerande räckvidd på upp till 90 km på en laddning. Detta gör Volvo i nuläget överlägset bäst på räckvidd i det segmentet. Tanken är att den vanlige bilföraren som sällan kör mer än 50 km per dag ska kunna klara sitt vardagliga liv utan att i princip behöva tänka på laddningen.

2. Volvo XC90
Även på andraplats hittar vi en laddhybrid från Volvo, XC90. Något lägre räckvidd, men fortfarande bäst i klassen, på 79 km. Med fyrhjulsdrift, väl tilltaget bagageutrymme och många hästkrafter, är detta en väldigt populär modell hos många.

3. Skoda Octavia iV
Med en räckvidd på hela 64 km, är denna populära modell från Skoda, tätt efter Volvos modeller. Bilen är bekväm och ekonomisk och ger ett bra värde för pengarna. Pekskärmen är mer välutvecklad än på andra konkurrenter i branschen, vilket ska bidra till en bättre körupplevelse.

4. Peugot 3008 Hybrid4
Peugot 3008 utseddes inte bara till Årets bil år 2017, den har dessutom en laddhybridsversion som även den imponerar. Räckvidden är 59 km på en laddning och det är en stark bil som erbjuder körglädje, samtidigt som den både ger ekonomisk och miljövänlig körning.

5. Kia Niro hybrid
Kia Niro kan liknas vid en mini-SUV, och ger dig både körglädje men också tillräckligt med plats för familjen. Kia Niro är idag den mest populära laddhybriden idag bland svenskar, och har även en bra räckvidd på 58 km på en laddning.

Hur lång är räckvidden för en laddhybrid på el?

Generellt sett brukar räckvidden på el för en laddhybrid sällan överstiga 5-10 mil. Konceptet med laddhybrider är att batteriet främst är avsett att täcka kortare vardagsresor, medan förbränningsmotorn tar över vid längre resor. På så vis kombineras elektrisk drift för kortsiktiga behov med förbränningsmotorn för längre resor. Detta koncept möjliggör en optimal balans mellan elektrisk effektivitet och bränsleekonomi.

En annan viktigt faktor att fundera på är dragvikten. Läs mer: laddhybrid med hög dragvikt?