Laddhybrid är en bil som både går på el och diesel- eller bensin. En laddhybrid laddas vid en laddstation och har en räckvidd på ungefär 4-10 mil. När batteriet är tomt tar förbränningsmotorn vid. Det gör att en laddhybrid har en flexibel räckvidd.

Finns det någon skillnad mellan en laddhybrid och en plug-in-hybrid?

En laddhybrid, även känd som PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), är i grunden samma sak som en plug-in-hybrid. Båda har en förbränningsmotor och en elmotor för att driva bilen. Därmed kan de köra både på bensin eller diesel och på el. När bilen har använt upp all el och behöver mer kraft tar förbränningsmotorn över. 

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Laddhybriden laddas vid en laddstation

Laddhybriden laddas från en laddstation eller en laddbox. En elbil och en laddhyrbid laddas på precis samma sätt. Skillnaden mellan dem är att laddhybridens batteri är mindre än i en renodlad elbil.

Eftersom laddhybridens batteri är mindre går det snabbare att ladda upp.

Räckvidden är flexibel

Laddhybrider har en flexibel räckvidd på grund av att det även finns en förbränningsmotor. Vid kortare bilturer som exempelvis att åka till mataffären och handla behöver laddhybriden bara använda elmotorn. Medan det är under längre utflykter som förbränningsmotorn oftast behövs.

Standarden för laddhybrider är en räckvidd mellan 40 till 90 kilometer på el. Hela tanken med laddhybrider är att elmotorn ska kunna täcka upp för de kortare vardagsresorna.

Läs mer: hur långt går en laddhybrid?

Laddhybrider bidrar till en bättre miljö

Genom en laddhyrbid kan du få det bästa av två världar, du genererar mindre avgasutsläpp utan att du behöver tänka på räckvidden.

Du behöver aldrig planera din resa utefter vilka laddningsmöjligheter som finns efter vägen. En laddhybrid är ett perfekt val för den som har begränsade laddningsmöjligheter men som ändå vill göra ett bra val för miljön.

Priset på laddhybrider varierar

Det finns ett stort utbud av olika sorters laddhybrider, det finns en laddhybrid för alla behov. Vilken laddhybrid som är bäst beror på boendesituation och hur körvanorna ser ut. Priset på en laddhybrid varierar och beror på bilmodell och storlek.