En hybrid eller en laddhybrid? Ja det är frågan. Här reder vi ut vad som är vad och vilken av dessa miljöbilar som passar just dig bäst.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Vad är en Laddhybrid?

En laddhybrid består av både en elmotor och en vanlig förbränningsmotor med bensin eller diesel. Laddhybriden laddar du via en laddstation eller en laddbox. Om batteriet tar slut, så går bilen istället över till att gå på förbränningsmotorn och det drivmedel som finns där. Du laddar laddhybriden med ström och tankar även precis som vanligt. Laddhybridens batteri klarar vanligtvis sträckor som är mellan 5 och 10 mil, vilket gör att du minskar dina utsläpp avsevärt mot att endast köra med traditionellt drivmedel.

Vad är en hybrid?

En hybrid däremot, laddas inte via laddstation eller stolpe. Den laddas överhuvudtaget inte via ett eluttag, utan genom så kallad bromskraftsåtervinning. Hybriden har ett litet batteri, vilket stöttar den vanliga förbränningsmotorn och minskar bilens utsläpp av avgaser. Du kan åka kortare sträckor på enbart el med hybriden, men du tankar bilen med vanligt bränsle såsom diesel eller bensin. Eftersom elmotorn stöttar upp förbränningsmotorn går det ändå att minska sina utsläpp , trots att den inte är en ren elbil.

Vad ska du välja – Hybrid eller laddhybrid?

Vilken miljöbil passar dig? Om du har tillgång till en laddstation eller stolpe nära, är en elbil eller en laddhybrid något för dig. Har du den installerad i ditt hem blir laddandet en okomplicerad process, som snabbt blir en del av vardagen. Även om du inte har tillgång till laddstation nära, är det ändå en god idé att investera i en laddhybrid, om du kan planera ditt laddande, eftersom den faktiskt klarar uppemot 10 mil. Har du däremot inte tillgång till någon laddstation nära, är en laddhybrid kanske ett bättre alternativ. Men för båda bilarna gäller naturligtvis att du bör ha möjlighet att ladda på ett enkelt och nära sätt, för att maximera din miljöbil.