Om du letar elbil och föredrar att köra svenskt före andra bilmärken är Volvo XC40 Recharge ett intressanta alternativ. Det här är Volvos första miljöbil inom elkategorin och även om inledningen gick lite trögt är Volvo XC40 laddhybrid en bästsäljande elbil i Sverige. Här får du mer fakta värt att känna till om bilen.

Volvo XC40 laddhybrid toppar försäljningslistor

Det var under hösten 2019 som Volvo XC40 laddhybrid visades upp för första gången och ett år senare gick bilen att se på de svenska vägarna. Starten gick relativt långsamt, men idag, två år efter lanseringen, är Volvo XC40 laddhybrid en av de mest sålda på den svenska elbilsmarknaden. Den går att köpa som fyrhjulsdrift, men även som en vanlig framhjulsdriven variant.

Versioner av XC40 laddhybrid (recharge)

Det är Volvos SUV XC40 som är grunden för den laddningsbara hybriden och du får samma kompakta form samt komfort. Originalversionen av XC40 laddhybrid är helt driven på el med fyrhjulsdrift. På ett fulladdat batteri får du en räckvidd på 418 kilometer, enligt standard (WLTP). Bilens elmotorer ger en effekt på 408 hk och det är alltså sportbilskänsla i den här laddhybriden. Använder du en snabbladdare laddas batteriet med 80 % på cirka 40 minuter.

Du kan också välja den lite enklare varianten XC40 laddhybrid som har en elmtor och drivs med bilens framhjul. Den ger dig istället 231 hk och räckvidden ligger strax över 420 kilometer om du laddar hybriden en gång.

Egenskaper XC40 laddhybrid

Komforten i XC40 laddhybrid är lika skön som den vanliga modellen, men baksätet är lite trängre eftersom kardantunneln där batterier finns upptar plats. Sett till bagageutrymmet är det skapligt stort och rymligt.

Tekniken drivs av Android och har alltså inbyggda tjänster från Google. Du har med andra ord automatiskt tillgång till Google Maps, Google Play och så vidare.

Standard är så kallade recharge-däck som klarar av olika typer av underlagsförhållanden under en längre period än klassiska sommar- och vinterdäck. Med det sagt är det alltid att rekommendera vanliga vinterdäck när du kör på halt vägunderlag.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring