Vad är miljöbränsle hybrid? En hybridbil kallas också för elhybrid och kan inte laddas via ett eluttag. Den laddas istället via bromskraftåtervinning medan bilen körs. Batteriet används för att ge stöttning till förbränningsmotorn och på så vis minska utsläppen från bilen. Nu brukar det göras skillnad på vanlig hybrid och mildhybrid. En vanlig hybrid innehåller en mindre elmotor som har kraft att driva bilen under längre sträckor.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Tanka eller ladda

Hybridbilen har fördelen att den kan drivas med traditionellt drivmedel, vilket kan vara bensin eller miljöbränsle. Batteriet och elmotorn stöttar förbränningsmotorn, vilket minskar avgasutsläppen rejält. Hybridbilen växlar hela tiden mellan kraft som kommer från förbränningsmotorn och batteridrift. Därför brukar inte räckvidd nämnas på eldriften. Men bränsleförbrukningen talas det mer om då batteriet utgör stöd till förbränningsmotorn, och gör så att bilen inte drar lika mycket bränsle.

När du tankar din hybridbil kan du välja miljöbränsle, vilket innebär alternativa drivmedel. De framställs inte ur råolja utan istället från energiråvaror som biomassa, naturgas och avfall. Exempel på olika miljöbränslen är metanol, vätgas samt BTL-, DME- och GTL-drivmedel, som ecopar. Dessa bränslen är mer fria från aromater, svavel och PAH och ger därför renare avgaser. Biobaserad etanol och biogas räknas också som miljöbränslen.

Elhybrid passar många

Elbilar fungerar bra för många konsumenter. Om du kan installera en laddbox hemma går det att göra laddningen till en vardaglig rutin. Många kör inte så många mil varje dag, och då kan det räcka med att ladda elbilen en gång per vecka. Skulle det vara så att du inte har så stora möjligheter att ladda bilen kan det vara bättre att välja en hybridbil. Batteriet och elmotorn avlastar förbränningsmotorn, vilket minskar mängden koldioxid som släpps ut varje kilometer. Elhybriden är därmed bra för plånboken och miljön, då du får minskade bränslekostnader och inte behöver betala lika mycket skatt.

Vad är en laddhybrid?