En hybridbil har både en bensin- och en elmotor. Dessa kan båda två driva bilen, och användaren kan välja mellan att låta förbränningsmotorn föra bilen framåt eller elmotorn. Här finns inte en separat laddningskontakt för batteriladdning. Istället återvinns energi vid start, broms och stopp under körning. Här laddas batteriet omärkligt och resultatet blir en mycket lägre bränsleförbrukning än i vanliga bilar med förbränningsmotorer. Men vilken plug in hybrid har längst räckvidd?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Plug in hybrid med längst räckvidd – Topp 4

En laddningsbar hybridbil fungerar på samma sätt som den tidigare nämnda hybridbilen, men batteriet är större. Här laddas bilen med ett externt uttag. Driftsavståndet när du kör med endast en elmotor är mycket längre än med en hybrid.

Hyundai Tucson

Bland de hybridbilar med plugin som tar dig längst på en laddning hittar vi Hyundai Tucson. Den har en räckvidd på upp till 62 kilometer och drar 0,14 liter per mil. Batterikapaciteten ligger på 13,8 kilowattimmar. Hyundai har blivit allt mer populär som bilmärke, då de har rustat upp sina bilar med fin teknik, inklusive kamera som ser döda vinkeln och ventilerade säten.

Skoda Octavia iV

En annan hybridbil med plugin som har lång räckvidd är Skoda Octavia iv Combi. Den slimmade bilen har en räckvidd på upp till 64 kilometer på en laddning, och har en batterikapacitet på 13 kilowattimmar. Denna bil har stora utrymmen och är också utrustad med smarta lösningar.

Toyota Rav4 PHEV

Toyota Rav4 Plug in Hybrid har en imponerande räckvidd för sin prisklass, där laddhybriden når ända upp till 75 kilometer på en laddning. Batterikapaciteten ligger på 18,1 kilowattimmar och förbrukningen på 0,1 liter per mil.

BMW X5 Xdrive 45e

Den stiliga laddhybrid modellen BMW X5 Xdrive 45e har en härlig komfort och stark design. Här kan du nå upp till 87 kilometer på en laddning, vilket tar dig enkelt till jobbet om du inte bor för långt bort. Batterikapaciteten är på 24 kilowattimmar.

Läs mer: Ladda plug in hybrid hemma?