Många större familjer tvekar att skaffa elbil då de inte vet om det finns någon bra 7 sitsig hybridbil. Dock är det något som blir allt vanligare på marknaden.

Hyundai har till exempel en 7 sitsig modell om de kallar SANTA FE. Det är en SUV ligger runt 500 000 kronor i pris. Alltså är det en premiummodell med riktigt hög standard. Bilen har en lyxig design och alla tillbehör du kan behöva. Du har bland annat en stor pekskärm där du kan koppla upp dig på nätet och navigera med GPS.

Vilka märken finns som 7 sitsig hybrid?

  • Volvo XC90
  • Kia Sorento
  • Lexus RX L
  • Ford S-Max
  • Ford Galaxy
  • Toyota Highlander
  • Hyundai Santa Fe
  • Mitsubishi Outlander PHEV
  • Chrysler Pacifica

Här kan du se alla våra hybrid bilar.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Flera biltillverkare gör 7 sitsiga hybrid

Det är inte bara Hyundai som har lanserat denna typ av bil. Även Mercedes och Kia har 7 sitsiga hybridbilar som passar hela familjen. Eftersom det är hybrid kan du välja om du ska köra på el eller bensin. När du bara ska köra en kort runda i stan kan du alltså köra på el. Handlar det om en längre resa kan du istället köra på bensin. Man kan också välja det som ligger billigast i pris för tillfället. På så sätt kan man spara pengar som kan användas till annat i familjen.

En bil för alla

Även om 7 sitsig hybridbil ofta marknadsförs som en familjebil är det självfallet en bil för alla med behov av större utrymme. Du kanske har ett företag där många vill kunna åka i en bil samtidigt? En 7 sitsig bil ger dig även möjligheten att samåka med kollegor. Den stora nackdelen med denna typ av bil är att de ligger ganska högt i pris, speciellt för en stor barnfamilj. Det är en av anledningarna till att försäljningen inte riktigt har slagit igenom än. I takt med att fler ställer om till elbilar kommer förhoppningsvis försäljningen av denna typ av bil att öka.

Läs mer: Laddhybrid vs elhybrid?