Utvecklingen av drivmedel handlar bara om personbilar. Det kommer även allt fler alternativ när det kommer till hybrid transportbil.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Populära och bäst i test Räckvidd i km
Volkswagen E-caddy 120-141
Mercedes benz eVito 75-150
Renault Kango Z.E 140-200
Volkswagen e-transporter 100-120
Nissan e-NV200 100-200
Citroën ë-Berlingo 200-275
Peugeot e-Partner 200-275
Opel Vivaro-e 250-330
Ford Transit Custom Plug-in Hybrid 40-56

Många bilproducenter är dock i utvecklingsfasen när det kommer till detta. Man förväntar sig att det kommer betydligt fler alternativ på marknaden inom 10 år. Den stora frågan är hur dessa kommer stå sig mot fossildrivna bilar och hur det kommer fungera för transportfirmor i praktiken.

Är en hybrid transportbil ett realistiskt val?

Den vanligaste spekulationen som pågår just nu är att många transporter kommer köra på bensin utanför städerna och på batteri innanför städerna. Eftersom allt fler storstäder förbjuder bensin- och dieselbilar i stadskärnorna är det något transportfirmor och andra transportbilar måste förhålla sig till. Om du har en bensinmotor behöver du inte oroa dig för att bensinen ska räcka till.

En hybrid transportbil kommer framförallt passa den som har en varierad körning som inkluderar både stad och landsbygd. Det finns en stor fördel med hybrid och det är att du kan välja vilket drivmedel du ska köra på. I en tid med väldigt höga priser är det att föredra.

Läs mer: Vilken transportbil är bäst?

Så ser utbudet ut i dagsläget

Utbudet när det kommer till denna typ av transportbilar är idag väldigt smalt. Det finns bara ett fåtal bilar på marknaden. Det är främst Ford som har gjort en satsning på detta. Deras idé är att du kör på bensin när du kör längre sträckor och på el när det handlar om kortare sträckor. Många bilar går även att köra i automatläge vilket betyder att bilen laddar batteriet på egen hand. Det finns alltså fortfarande en hel del att jobba med inom transportsektorn. I takt med att allt fler länder ställer om kommer säkerligen även de hybrida transportbilarna att öka. Vi väntar till exempel på att stora namn som Toyota ska vara med på allvar.