Antalet modeller är många på marknaden och det är inte lätt att veta vilken transportbil som är bäst. Det bästa du kan göra är att utgå från statistiken och jämföra olika alternativ utifrån dina egna behov och önskemål. En populär transportbil har ofta bra egenskaper, men det är å andra sidan inte en garanti för att den passar dig.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Mest populära transportbilar

Sett till den svenska marknaden är det framför allt Volkswagen som dominerar ute på vägarna. Här visar statistiken från 2020 att var tredje såld transportbil var antingen en Transporter eller Caddy från Volkswagen. Det har dock förändrats i takt med att fler modeller tillkommit och även behoven när det gäller frakt och transport. För ett år sedan, 2021, var det istället Ford som var marknadsledande med Transit-modellen och det gäller även i Europa.

Det finns dock ingenting som säger att den mest sålda transportbilen är bäst eftersom behoven ser annorlunda utifrån bransch och andra faktorer. Beroende på hur din arbetsvardag ser ut skiljer sig även kraven när det gäller maxlast, lastkapacitet och storlek.

Däremot är det så klart något som ligger till grund att exempelvis Volkswagen och Ford utmärker sig när det gäller transportbilar. Priset, komforten och säkerheten nämns återkommande som avgörande faktorer när företag väljer Ford och Volkswagen före andra märken. Samma faktorer brukar också vara utgångspunkt när den den bästa transportbilen ska utnämnas.

Eldrivna alternativ – vilken transportbil är bäst?

Eldrivna transportbilar blir alltmer populära i Sverige, med en större ökning i antalet registrerade fordon. Under 2024 har efterfrågan på utsläppsfria transporter fortsatt att växa. Bland de mest populära modellerna finns Ford E-Transit och Volkswagen ID. Buzz, som toppar listorna över de mest sålda eldrivna transportbilarna. Andra populära modeller inkluderar Opel Vivaro-e och Peugeot e-Partner. Enligt Mobility Sweden utgjorde eldrivna transportbilar 25 procent av alla nyregistreringar av lätta lastbilar under början av året. Denna trend visar tydligt att elektrifieringen av transportsektorn är på frammarsch, vilket innebär fördelar både för miljön och för företagens ekonomi​.

Källor: TransportstyrelsenMobility Sweden