Sett till elbilsbranschen är Kia en framstående tillverkare som erbjuder alternativ oavsett du letar hybrid eller laddhybrid. Är du osäker på hur Kia Niro hybrid fungerar har du hittat helt rätt. Här får du en kortfattad genomgång av modellen som är ett optimalt val för dig som letar elhybrid.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Kia Niro Hybrid – egenskaper

Det här är den sydkoreanska biltillverkarens fullgoda alternativ inom miljöbilsbranschen. Hybridbilen drivs dels av en förbränningsmotor, dels en elmotor och antingen arbetar de samstämmigt eller var för sig. Elhybriden Kia Niro fungerar genom att batteriet laddas samtidigt som du kör bilen och det är därför inte möjligt att ladda via en extern strömkälla. Det är alltså inte någon laddhybrid utan en klassisk hybrid.

Räckvidden för Kia Niro beror på dina egna körrutiner, men även hur den omgivande trafiken ser ut samt vilken typ av körning det rör sig om.

Kia Niro utsläpp

För en miljövänlig körning fungerar Kia Niro hybrid utmärkt eftersom den släpper ut avsevärt mycket mindre koldioxid än en vanlig diesel- eller bensinbil. Tillverkarens laddhybrid är ännu snålare när det gäller utsläpp, men elhybriden är ett fullgott alternativ. För varje körd kilometer släpper Kia Niro Hybrid ut 86 gram koldioxid. Det motsvarar cirka 30 % mindre utsläpp än en vanlig personbil.

Ekonomiska fördelar med Kia Niro

För sin klass är det här en bil med gott om utrymme och du får mycket komfort för pengarna. Du har bland annat ett rymligt lastutrymme och en kraftfull dragvikt. Eftersom bilens elmotor hjälper förbränningsmotorn sänker du automatiskt bränsleförbrukningen. Det ger i sin tur en längre räckvidd, men det är fortfarande din körstil som avgör hur långt du kommer.

Dessutom fungerar Kia Niro som skatteförmån i den mening att du får lägre skatt genom att du kör miljöbil. Du kan också räkna med lägre servicekostnader eftersom hybriden inte har lika många reservdelar som en traditionell bil.