Hur fungerar Lexus hybrid? Lexus har skapat elhybrider som de själva kallar den tveklöst bästa kombinationen mellan elektricitet och bensin. Med en Lexus hybrid får du en alldeles sömlös start och en bil som har en mycket hög och effektiv prestanda.

Läs mer: Vem äger Lexus?

Lexus är självladdande

Det som skiljer Lexus hybrid från många andra typer av hybrider och elbilar är att du inte behöver ansluta din bil till ett eluttag. Det innebär att Lexus hybrid är självladdande och således också ett perfekt val för dig som främst åker kortare sträckor och som bor i en större stad.

Orsaken till detta är ganska enkel. När du kommer ner till låga hastigheter (storstadstrafik) är det enbart elmotorn i bilen som arbetar. Det, i sin tur, innebär att både utsläpp och bränsleförbrukning kommer ligga på noll.

Så fungerar en Lexus hybrid

Att ha en bil som laddar sig själv kan låta som något taget ur en film, men sanningen är att Lexus elhybrid faktiskt kan laddas utan att du kopplar in den i ett uttag.

Här har man använt sig av en mycket modern teknik som gör att batteriet laddas per automatik. Bilen tar helt enkelt tillvara på all den kraft som vanligtvis går förlorad.

Lexus hybrid samlar således upp den förbrukade kraften som uppstår i samband med att du kör. Bilen kan också återanvända energin som bildas i samband med att du bromsar in.

All kraft som förbränningsmotorn genererar i kommer hybriden således att fånga upp och använder sedan därefter för att ladda upp bilbatteriet. Skulle det vara så att du sedan kör ut på motorvägen och behöver lite extra kraft kommer bilmotorn att kicka igång och ger den extra push som bilen behöver.

Nu är det således slut med dyra laddboxar och problemet med att hitta offentliga laddstationer när du befinner dig ute på vägarna.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring