En pickup är en bilsort som har ett öppet eller täckt flak, men vilka modeller finns som laddhybrid? Den används ofta inom entreprenad, jordbruk, skogsbruk och verkstadsindustri. Även mindre godstransporter brukar ofta göras med hjälp av en pickup. Numera går det att få denna biltyp som fyrhjulsdrivna bilar. Men finns de som laddhybrider?

Vad är en laddhybrid?

Laddhybrider brukar också benämnas som plug-in hybrider. De drivs av en förbränningsmotor och en elmotor. Laddhybriden kan laddas likadant som en elbil, men förbränningsmotorn gör det möjligt att få längre räckvidd. När du reser längre sträckor med en laddhybrid övergår bilen direkt till hybriddrift.

Laddningen sker medan bilen parkeras länge på en plats,som på jobbet medan du arbetar eller hemma på natten. Därför är laddhybrider särskilt lämpade för de som kör bil i tjänsten, även då den har ett lågt förmånsvärde.

Utsläpp varierar på bilen

Om du väljer en hybridbil istället för en vanlig fossilbil släpper din bil ut mindre mängd koldioxid. Den släpper dock ut mer än det som kallas för plug-in hybrid, eller laddhybrid.

Elmotorn i hybridbilen verkar avlastande på förbränningsmotorn vilket ökar räckvidden. Hur långt du kan komma är beroende av din körekonomi och hur stor hybridbilens bränsletank är. När en hybridbil drivs av endast eldrift behöver du inte oroa dig för några koldioxidutsläpp alls.

Men när du kör både med förbränningsmotor och elmotor kommer det att resultera i utsläpp av koldioxid, fast lägre sådana då en hybridbil har lägre bränsleförbrukning än en traditionell bil. Elbilar ger de lägsta utsläppen av dagens bilar.

Vilka pickup modeller är laddhybrid?

Att ha en pickupbil som också är en laddhybrid hade varit praktiskt. Det börjar komma helt eldrivna pickupbilar, men tyvärr finns det inga plug-in hybrider av denna bilsort på marknaden än. Däremot finns det några hybridmodeller som har litiumbatteri. Exempel på pickupbilar som kan vara hybrider med plug-in kapacitet är:

  • Toyota Tacoma Prime
  • Ford F-150 hybrid
  • Toyota Tundra hybrid
  • Chevrolet Silverado hybrid

Läs mer: Laddhybrid med hög dragvikt

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring