En pickup är en biltyp med ett öppet eller täckt flak, vanligt inom entreprenad, jordbruk, skogsbruk och verkstadsindustri. Mindre godstransporter utförs också ofta med pickuper. Numera finns många fyrhjulsdrivna alternativ på marknaden. Men finns det laddhybrider i denna kategori? Se vår lista längre i denna artikel.

Vad är en laddhybrid?

Laddhybrider, även kallade plug-in hybrider, drivs av både en förbränningsmotor och en elmotor. De kan laddas på samma sätt som elbilar, men förbränningsmotorn gör det möjligt att få längre räckvidd. När du kör längre sträckor med en laddhybrid, växlar bilen automatiskt till hybriddrift, vilket kombinerar el- och bensinmotor för att få bättre bränsleförbrukning.

Laddningen sker medan bilen parkeras länge på en plats, som på jobbet medan du arbetar eller hemma på natten. Därför passar laddhybrider bra för de som kör bil i tjänsten, eftersom de också har ett lågt förmånsvärde.

Utsläpp varierar på bilen

Om du väljer en hybridbil istället för en vanlig fossilbil, släpper din bil ut mindre koldioxid. Den släpper dock ut mer än en plug-in hybrid, eller laddhybrid. Elmotorn i hybridbilen avlastar förbränningsmotorn, minskar förbrukningen eller helt ersätter bensinmotorn. Hur långt du kan köra beror på din förbrukning och hur stor bilens tank är. När en hybridbil drivs på enbart el behöver du inte oroa dig för koldioxidutsläpp eller bränsleförbrukning. Men när både förbränningsmotorn och elmotorn används, blir det koldioxidutsläpp, fast mindre än hos en traditionell bil. Elbilar ger de lägsta utsläppen och är också de som har billigaste drivmedlet.

Vilka pickup modeller är laddhybrid?

Att ha en pickup som också är en laddhybrid vore praktiskt. Det börjar komma helt eldrivna pickuper, men nu finns det även några plug-in hybrider på den svenska marknaden och fler är på väg. Här är några exempel:

Plug-in hybrider på den svenska marknaden:

  • Ford Ranger Plug-in Hybrid: En laddhybridversion av den populära Ford Ranger som kombinerar kraften av en förbränningsmotor med fördelarna av en elmotor. Läs mer om Ford Ranger Plug-in Hybrid.
  • BYD Shark: Denna modell förväntas lanseras på den svenska marknaden inom en snar framtid och kommer att erbjuda ett konkurrenskraftigt alternativ i segmentet.

Hybridmodeller på den amerikanska marknaden:

  • Toyota Tacoma Prime
  • Ford F-150 hybrid
  • Toyota Tundra hybrid
  • Chevrolet Silverado hybrid

Läs mer: Laddhybrid med hög dragvikt

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring