I Sverige är dragkrok ett vanligt tillval på bilar och med det följer numer också en ökad efterfrågan när det gäller alternativ för laddhybrid med hög dragvikt. Det kan vara en husvagn som ska kunna dras, en båt eller ett tyngre djursläp. Dessutom är det många husägare som har behov av att köra material och trädgårdsavfall på släp med dragkrok.

Idag finns det elbilar utrustade med dragkrok och här får du några exempel på laddhybrider med hög dragvikt värda att kika närmare på.

Laddhybrid med hög dragvikt till företaget

För dig som behöver en bra laddhybrid med hög dragvikt till firman finns flera alternativ på marknaden.

Nissan e-NV200 har en räckvidd på 20 mil och kan dra släp med en vikt på upp till 450 kg. Det gör den till ett bra val för kortare sträckor och lättare lastning.

Om du behöver längre räckvidd kan Renault Kangoo vara ett alternativ. Den har en räckvidd på 27 mil, men dragvikten är begränsad till 374 kg. Detta kan vara tillräckligt för mindre släp.

Volkswagen erbjuder flera elektriska skåpbilar. e-Transporter kan dra släp med en vikt på 750 kg och har en räckvidd på 21 mil. För mindre lastning kan e-Caddy vara ett alternativ, med samma dragvikt på 750 kg och en räckvidd på 12 mil.

För husvagn

Det finns många elbilar med dragkrok att välja bland, men alla bjuder inte på lika hög dragvikt. Därför är det viktigt att jämföra olika modellers egenskaper innan du bestämmer dig. Är det en husvagn eller kanske en båt du ska dra med elbilen behöver du hög dragvikt.

Explorer-hybriden från Ford är en värsting i sammanhanget då det är en laddhybrid med hög dragvikt på 2500 kg. En något mindre bil, men som fortfarande har bra maxkapacitet för att dra tung last är Volvos laddhybrid med hög dragvikt, XC60. Den klarar av upp till 2100 kg, vilket är högre än exempelvis Audi Q5.

Om du ska köpa ny bil är det viktigt att se till utrustningen redan vid beställningstillfället. De finns elbilar med hög dragvikt och dragkrok från fabrik, men det går även att beställa som tillval på vissa modeller.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

En lista på laddhybrider och deras dragvikt

Här är en lista på 5 laddhybrider och deras dragvikter, rangordnade från högst dragvikt till lägre:

  1. Porsche Cayenne E-Hybrid – Dragvikt: Upp till 3 500 kg
  2. Audi Q7 e-tron – Dragvikt: Upp till 3 500 kg
  3. Mercedes-Benz GLE 350 de 4MATIC – Dragvikt: Upp till 3 500 kg
  4. Volvo XC90 T8 Twin Engine – Dragvikt: Upp till 2 700 kg
  5. BMW X5 xDrive45e – Dragvikt: Upp till 2 700 kg

Läs mer: Hur länge håller batterierna i en laddhybrid