Ute efter en bränslesnål SUV? Många svenskar väljer nu en SUV istället för den välkända och tidigare så populära kombibilen. Anledningen kan vara att SUV:en ger en bättre vy över vägen, men det finns också nackdelar. Driftkostnaden brukar vara högre för en stor SUV, vilket innebär att det är viktigt att välja rätt modell.

Modeller med låg bränsleförbrukning

När ägare av SUV:ar själv fått sätta betyg på totalekonomin och bränsleförbrukningen visar det sig att Honda CR-V hamnar i topp. Honda CR-V är en fullhybrid som är självladdande. Den är effektiv, smidig och ger omedelbar elektrifierad prestanda vid acceleration. Hondas fullhybrider kan framföras med hjälp av tyst elkraft, och CR-V ger en hög elektrifierad prestanda samt god bränsleekonomi.

 

Bränslesnål SUV – Topplista

  • Nissan Qashqai är en annan bränslesnål SUV, mycket tack vare att det är en modell i mindre format. Med en mindre bil får du lägre kostnader. Nissan Qashqai är en crossover där en funktionell SUV kombineras med en kompakt halvkombi. Här finns massagefunktion i både passagerar- och förarstol, och ett stort lastutrymme med möjlighet till anpassning.
  • Dacia Duster är en annan mindre SUV som tack vare sin lilla storlek drar mindre bränsle. Här finns en innovativ mittkonsol som har ett skjutbart armstöd med 1,1 liter förvaringsutrymme. Bilen har flera usb-portar, två framtill och två baktill.
  • Toyota RAV4 är ytterligare ett exempel på en SUV med låg bränsleförbrukning. Här har bilens designerteam inspirerats av naturen och olika jordnära element. Bilen har ett robust och djärvt yttre med en stilren och rymlig interiör. Aktiva säkerhetsfunktioner låter dig köra tryggt och med självförtroende. Den senaste versionen av denna bilmodell är byggd på en ny plattform som tillverkaren döpt till ”Toyota New Global Architecture”. Med denna plattform får du en perfekt balanserad kaross och en låg tyngdpunkt, samt bättre sikt uppifrån förarsätet. Med en god stabilitet och bra köregenskaper är det enkelt att drabbas av körglädje.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring