Hur många Volkswagen tillverkas per år? Volkswagen koncernen, även känd som Volkswagen AG, består av tio olika varumärken från fem europeiska länder. Dessa inkluderar Audi, Bentley, CUPRA, Ducati, Lamborghini, Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, ŠKODA, SEAT, och Porsche. Tillsammans bildar de en imponerande familj av bilmärken.

Med sina imponerande 130 produktionsanläggningar runt om i världen är Volkswagen AG en global kraft att räkna med. Denna omfattande närvaro möjliggör tillverkning och distribution av deras fordonsflotta över hela jorden.

Så många bilar tillverkar Volkswagen koncernen per år

Volkswagen koncernen imponerar som en av de mest betydande biltillverkarna i världen, och detta återspeglas särskilt i deras imponerande produktionsstatistik. Redan under första kvartalet 2023 har de lyckats tillverka hela 2,273 miljoner fordon, vilket är en markant ökning jämfört med föregående år då de producerade 2,044 miljoner fordon.

Dessutom är det intressant att notera att under hela 2022 tillverkade Volkswagen-koncernen hela 8,717 miljoner fordon. Detta imponerande antal kan brytas ner i en fascinerande siffra – ungefär 23,800 fordon per dag. Detta ger oss en tydlig bild av den enorma produktionskapaciteten koncernen har.

Så hur många bilar tillverkar varumärket Volkswagen per år

Under det framstående året 2022 släppte Volkswagen stolt ut 4,56 miljoner personbilar över hela världen, vilket bekräftar deras ställning som en betydande och pålitlig biltillverkare. Dessa bilar nådde kunder i över 150 länder och levererade körupplevelser och pålitlighet till en global publik.

När det gäller Sverige har Volkswagen uppnått en imponerande närvaro på vägarna. Det är en av de mest ägda bilarna i landet och kommer näst efter Volvo, som toppar listan med cirka 1,3 miljoner bilar. Volkswagen ligger tätt bakom och har hela 999 772 registrerade bilar i Sverige. Detta vittnar om det stora förtroendet och populariteten som varumärket njuter av bland svenska bilägare.

Världens största biltillverkare (koncern)

Toyota – 9 566 961

Volkswagen AG – 8 263 104

Hyundai-Kia – 6 848 198

Stellantis – 6 002 900

General Motors – 5 941 737

Ford – 4 235 737

Honda – 4 074 372

Nissan – 3 225 478

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring