Motorvärmaren gör väldigt mycket nytta, i princip hela året om, men vad är sant angående motorvärmare? Jo bland annat är det effektiva ända upp till 10 grader Celsius. Dessutom minskar det på avgasutsläppen på korta sträckor eftersom motorn och katalysatorn kommer upp i rätt arbetstemperatur. Samt att bränsleförbrukningen blir lägre, och motorns slitage minskar när man använder en motorvärmare. Det är alltså bara fördelar!

Detta är sant angående motorvärmare!

Tänk vad skönt under vintertid det är att gå till en bil som har motorvärmare. Du sparar på bränsle, miljö och av din tid. Men det måste göras på rätt sätt! Använder du en motorvärmare inkorrekt kan det bli en förlust i stället.

Genom användningen av en elektrisk motorvärmare kan du enkelt spara på miljön, det är nämligen så att ett fordon som varm startas kan minska bränsleförbrukningen med cirka 0,1 liter i jämförelse med en bil som startas kall.

Utöver att du drar mer bensin med en kallstartad bil, påverkar det också miljön på ett negativt maner, en kall bil/motor släpper ut helt orenade avgaser. Eftersom katalysatorn måste upp i temperatur innan den kan börja ”arbeta” med reningen av avgaserna. Vilken kan ta ett par minuter. Gällande miljön kan mycket uppnås genom att minska antalet kallstarter.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Hur länge måste motorvärmaren vara igång?

Hur länge innan användningen av bilen ska man sätta i gång motorvärmaren då? Jo det beror på temperaturen utomhus. Är det kallare än -10 grader bör du starta motorvärmaren cirka 1,50 – 2 timmar innan du ska använda fordonet. Ligger utomhustemperaturen på noll gradigt räcker det med cirka 45 minuter – en timme.

Något som inte alla tänker på är att det inte bara behöver vara minusgrader ute för att använda motorvärmaren. Det går utmärkt och är fortfarande lönsamt att använda ända upp till ungefär +10 grader Celsius. Genom att starta motorvärmaren 30 minuter innan avfärd kan du spara en hel del bränsle! Tänk på att en varm motor sänker avgasutsläppen betydligt mer än en kall motor.