Vem äger Polestar? Polestar är ett varumärke som ägs av Volvo Car Group. Det grundades som ett separat bilmärke för att tillverka elbilar och plug-in hybrider, men sedan 2020 ägs och drivs det av Volvo Car Group och Geely holding som är de två största ägarna. Eftersom Polestar är ett noterat bolag finns det flera olika aktieägare. Men de två som äger störst del är Volvo Car Group och Geely Holding.

Vilka är Geely Holding Group?

Geely Holding Group är en kinesisk multinationell konglomerat med verksamheter inom bilindustrin, flygindustrin, teknologi samt finans. Gruppen grundades 1997 av Li Shufu och har sitt huvudkontor i Hangzhou, Kina. Geely är känt för att vara en av Kina största bilproducenter och har även investerat i andra bilmärken som Volvo, Lotus och Proton.

Vilka är Volvo Car Group?

Volvo Car Group är ett svenskt företag och ett av världens största bilmärken. Det grundades 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Volvo är känt för sina säkra och hållbara bilar, och har vunnit många priser för sina tekniska innovationer och sina miljövänliga produkter. Sedan 2010 ägs Volvo av Geely Holding Group, en kinesisk multinationell konglomerat.

Vad är Polestar?

Polestar är ett varumärke som grundades för att tillverka elbilar och plug-in hybrider. Sedan 2020 ägs och drivs det av Volvo Car Group. Polestar har sin bas i Göteborg, Sverige, och har som mål att tillverka högpresterande elbilar med avancerad teknik och design. Deras första bilmodell, Polestar 1, lanserades 2018.

Polestar fokuserar på att tillverka elbilar och plug-in hybrider, vilket gör dem till en bra val för de som vill minimera sitt miljöavtryck. Jämfört med förbränningsmotorer är elbilar tystare, har lägre utsläpp av skadliga ämnen och är allmänt sett mer miljövänliga. Dessutom har Polestar ett mål om att bli ett klimatpositivt företag genom att erbjuda produkter och tjänster som hjälper till att minska utsläppen av koldioxid. Det är dock viktigt att komma ihåg att elbilar också kan påverka miljön om de produceras med onödigt höga utsläpp eller om deras batterier produceras på ett skadligt sätt.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring