Bästa plug in hybrid? Idag finns det olika varianter av hybrider att välja bland på marknaden. Du har den klassiska elbilen, hybriden och även den populära plugin hybriden. Den sistnämnda brukar även gå under namnet laddhybrid och är den miljöbil vi ser mest på svenska vägar. Så, vilken är då marknadens bästa bilmodell 2022 inom ladd segmentet?

Varför välja plugin hybrid?

Begreppet ”hybrid” syftar till kombinationen av två olika motorer och i det här fallet en elmotor och en vanlig förbränningsmotor. Laddhybrid, eller plug in hybrid, är ett klimatsmart val om du kör ofta och korta sträckor. När du kör de kortare avstånden kan du nämligen köra helt eldrivet med din plug in hybrid. Dessutom kan du ladda den externt via vanligt uttag, laddstation eller egen laddbox hemma.

Planerar du att köpa ny elbil, men funderar vilken som är den bästa plug in hybriden utifrån dina förutsättningar och behov? Här nedan får du några tips på laddhybrider som utsetts till årets bästa plug in hybrider.

Volvo XC60 – svensk trygghet

Den svenska biltillverkaren satsar stort på elbilskategorin och Volvo XC60 är korad som en av de bästa plug in hybrid bilarna 2022. Du får dock räkna med en dyr prislapp, men å andra sidan får du generöst med räckvidd, stor bil och dessutom mycket rymligt bagageutrymme. Självklart har den också smarta finesser såsom inbyggda Google-tjänster.

Kia – bästa plug in hybrid bilen i Sverige

Den sydkoreanska biltillverkaren gör succé inom elbilssektorn och Kia Ceed är den bästa plug in hybrid modellen enligt många experter. Bilen har en sportig design och en bekväm komfort som du inte betalar orimligt mycket för. Faktum är att Kia Ceed är prisvärd och rent ut sagt billig i jämförelse med liknande alternativ. Du får dessutom smarta funktioner såsom trötthetsvarning, adaptiv farthållning och ett bagageutrymme på hela 437 liter.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring