Bästa plug in hybrid? Idag finns det olika varianter av hybrider att välja bland på marknaden. Du har den klassiska elbilen, hybriden och även den populära plugin hybriden. Den sistnämnda brukar även gå under namnet laddhybrid och är den miljöbil vi ser mest på svenska vägar. Så, vilken är då marknadens bästa bilmodell 2024 inom ladd segmentet?

Varför välja plugin hybrid?

Begreppet ”hybrid” syftar till kombinationen av två olika motorer och i det här fallet en elmotor och en vanlig förbränningsmotor. Laddhybrid, eller plug in hybrid, är ett klimatsmart val om du kör ofta och korta sträckor. När du kör de kortare avstånden kan du nämligen köra helt eldrivet med din plug in hybrid. Dessutom kan du ladda den externt via vanligt uttag, laddstation eller egen laddbox hemma.

Planerar du att köpa ny elbil, men funderar vilken som är den bästa plug in hybriden utifrån dina förutsättningar och behov? Här nedan får du några tips på laddhybrider som utsetts till årets bästa plug in hybrider.

Volkswagen Passat eHybrid – Toppval för 2024

Volkswagen Passat eHybrid är en av de bästa plug-in hybrid bilarna 2024. Den kombinerar mycket kraft (upp till 272 hk) med en imponerande elektrisk räckvidd på upp till 131 km tack vare sitt nya 19,7 kWh batteri. Passat eHybrid erbjuder en sömlös övergång mellan elektrisk och bensindrift, vilket gör den bra anpassad för både stadskörning och längre resor.

Passat eHybrid är ett attraktivt val för både privata köpare och tjänstebilsförare tack vare sina låga CO2-utsläpp och bra utrustade med tillval. Den är utrustad med avancerade säkerhetsfunktioner som adaptiv farthållare, filhållningsassistans och automatiskt nödbromssystem. Interiören erbjuder en lyxig känsla med material av bra kvalitet och den senaste infotainment-tekniken, inklusive en stor pekskärm och smartphone-integration.

Dessutom har Passat eHybrid en rymlig kupé och ett stort bagageutrymme på 650 liter, vilket gör den perfekt för familjer och dem som behöver extra lastutrymme. Med sina många fördelar och höga prestanda är Volkswagen Passat eHybrid ett utmärkt val för de som letar efter en effektiv och mångsidig plug-in hybrid.

Lista på på de bästa plug-in hybriderna 2024

 1. Volkswagen Passat eHybrid
  Volkswagen Passat eHybrid är en av de bästa plug-in hybrid bilarna 2024. Den kombinerar kraft (upp till 272 hk) med en räckvidd på upp till 131 km tack vare sitt nya 19,7 kWh batteri. Dess rymliga kupé och stora bagageutrymme på 650 liter gör den idealisk för familjer.
 2. Polestar 1
  Polestar 1 erbjuder en elektrisk räckvidd på 124 km tack vare sitt 34 kWh batteri. Den levererar också 600 hk, vilket gör den både kraftfull och miljövänlig. Med sitt unika design och högpresterande hybridteknologi är den ett exklusivt val.
 3. Mercedes-Benz GLC 300 de
  Mercedes-Benz GLC 300 de har en räckvidd på 122 km och en kraftfull dieselmotor kombinerad med en elmotor. Den erbjuder också lyxiga interiördetaljer och avancerade säkerhetssystem som gör varje resa säker och bekväm.
 4. Range Rover Sport PHEV
  Range Rover Sport PHEV erbjuder en räckvidd på 113 km och är idealisk för terrängkörning. Den kombinerar lyx och hållbarhet med kraftfull prestanda och fyrhjulsdrift, vilket gör den perfekt för både stad och landsbyggd.
 5. Mercedes-Benz C 300e
  Mercedes-Benz C 300e har en räckvidd på 115 km och kombinerar låg förbrukning med hög prestanda. Dess eleganta design och avancerade teknologi gör den till ett populärt val för både privat- och tjänstebilskunder.
 6. BMW X5 xDrive50e
  BMW X5 xDrive50e har en räckvidd på 110 km och erbjuder en balanserad kombination av komfort och prestanda. Med en rymlig interiör och kraftfull motor är den perfekt för långresor och familjer.
 7. Volvo V60 Recharge
  Volvos nya V60 Recharge har en räckvidd på upp till 91 km. Den erbjuder skandinavisk design, säkerhet och miljövänlig körning, vilket gör den perfekt för både stadstrafik och längre resor.
 8. Toyota RAV4 Prime
  Toyota RAV4 Prime har en elektrisk räckvidd på 98 km och kombinerar tillförlitlighet med effektivitet. Med fyrhjulsdrift och rymlig interiör är den idealisk för aktiva familjer.
 9. BMW 530e
  BMW 530e erbjuder en räckvidd på 96 km och är känd för sin lyx och sofistikerade design. Den avancerade teknologin och den höga komforten gör den bra för både pendling och långresor.
 10. Lexus NX 450h+
  Lexus NX 450h+ har en räckvidd på 87 km och kombinerar hög komfort med tillförlitlighet. Den är utrustad med avancerade säkerhetsfunktioner och erbjuder en tyst och smidig körupplevelse.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring