Små husbilar till salu? Att välja en liten husbil är klokt ur flera aspekter. Med mindre volym får du också en högre manövrerbarhet där du enkelt kan placera husbilen på parkeringar och smidigt köra till spännande destinationer. Hittar du bra ställen att övernatta som har många bekvämligheter som kök och dusch behöver du inte ha lika mycket utrustning i husbilen.

Populära ”plåtisar”

Mindre husbilar kallas i folkmun för ”plåtisar”, och de har genomgått en försäljningsboom under de senaste åren. Denna billigare och nättare variant är kortare än sex meter och har en vikt runt 3,5 ton. Utrustningen brukar inkludera en dubbeldörr som är öppningsbar baktill, samt passagerardörrar och en skjutdörr. Väljer du en något större plåtis kan du också ha rum för en fungerande toalett och kök.

Orsaken till det förhöjda intresset för denna sortens husbil är att många vill kunna resa in i stadskärnorna och parkera på torg med närhet till allt. Det går inte att komma in i storstäder på ett enkelt sätt med bilar som är sju till nio meter långa. Plåtisen har också en fördel i sin flexibilitet, när du inte är ute och reser kan den användas som en andrabil i hushållet.

Många fördelar

Små husbilar har fördelen att frakten är billigare på färjor. Om du ska köra runt i en liten husbil behöver du bara ett B-körkort. Hållbarheten är också bättre när du väljer en husbil som är byggd av plåt istället för glasfiber. En liten husbil i plåt är bäst att använda på sommaren eller i varmare klimat, då den stora skjutdörren kan göra det kallt inne i bilen annars.

Vart hittar man små husbilar till salu?

När du ska hitta små husbilar till salu finns det många olika ställen du kan vända dig till. På marknaden hittar du ett stort antal företag som specialiserat sig på att sälja små husbilar, med ett generöst urval av olika märken. Om priset är viktigt kan du också hitta många begagnade små husbilar till salu.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring