Laddhybrid vs elhybrid? Intresset för eldrivna bilar växer för varje dag som går. Populariteten har inte bara ökat lavinartat i Sverige, utan även i många andra delar av Europa. Dock råder det fortfarande en hel del förvirring gällande tekniken, åtminstone hos vanliga privatpersoner och konsumenter. På marknaden finns det inte bara renodlade elbilar, utan det finns även laddhybrider och elhybrider.

Funderar du på att köpa en laddningsbar bil eller vill du bara veta mer om hur de fungerar? Då har du hamnat helt rätt. Många är nämligen fullt medvetna om vad skillnaden mellan en laddhybrid och en elbil är, men inte fullt lika många vet skillnaden mellan laddhybriden och elhybriden.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Laddhybrid

Laddhybrider är fordon som är tillverkade med både elmotor och förbränningsmotor. Det innebär att de kan köras på såväl på batteri som på fossila bränslen, t.ex. diesel eller bensin. Du laddar bilen enkelt på samma sätt som när du laddar en elbil, men eftersom bilen har en förbränningsmotor behöver du inte fokusera allt för mycket på bilens räckvidd.

De flesta börjar med att köra på bilens uppladdningsbara batteri. När batteriet är slut går bilen istället över till att använda förbränningsmotorn till bensinen istället är slut och du behöver tanka. Den här typen av bil är ett utmärkt val för dig som pendlar kortare sträckor dagligen, men som åker längre sträckor vid enstaka tillfällen.

Elhybrid

Elhybrider är inte lika vanliga som renodlade elbilar eller laddhybrider, men på många sätt fungerar de likadant. Precis som med laddhybriden är elhybriden utrustad med både elmotor/batteri och en förbränningsmotor.

Det som skiljer de olika biltyperna åt är att elhybriden har utrustats med ett mycket mindre batteri. Det innebär att elhybriden inte kan generera i lika lång räckvidd som laddhybriden kan. Laddhybriden har också ett batteri som kan laddas med hjälp av en extern källa, något som elhybriden inte har.