En hybridbil kan ha olika hybridsystem, men vad är bäst laddhybrid eller hybrid? Laddhybriden laddas via en laddbox eller laddstolpe medan hybriden laddar batteriet från överskottsenergi. Laddhybriden kan köras längre sträckor på enbart el än vad hyrbridbilen kan. Vilken hybridbil som är bäst beror på användarens behov.

Det finns olika hybridbilar med olika hybridsystem. Hybridsystemen fungerar olika och skiljer sig en del. Gemensamt för hybridbilar är att de har olika energikällor. Hybrider kan köras både på el och diesel eller bensin. Därför har en hybridbil oftast både en motor som drivs på el och en motor som kräver diesel eller bensin. Motorerna kan användas separat men de kan även arbeta tillsammans när förhållandena ändras och kräver det.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Ska man välja en laddhybrid eller hybrid?

Det finns laddhybrider och hybrider. En laddhybrid laddas via en laddstation och har en räckvidd på ungefär 4-10 mil beroende på bilmodell. En hybridbil använder däremot överskottsenergi från inbromsningar och frirullning för att ladda upp bilens batteri. Elen som lagras i hybriden används sedan för att kunna driva bilen och minska användningen av förbränningsmotorn. En hybridbil kan endast köras kortare sträckor på enbart el jämfört med en laddhybrid som har en längre räckvidd på enbart el.

Beror på hur bilen används

Vilken hybridbil som är bäst beror på körvanor och hur bilen används till vardags. En hybridbil kommer till sin fulla rätt vid landsvägskörning där bilen körs i en skiftande hastighet eller i stadsmiljö där det är mycket stopp eller bilköer. En laddhybrid behöver laddas via en laddstation eller laddbox vilket gör att det är fördelaktigt att ha en sådan installerad vid hemmet. En hybrid behöver ingen laddstation vilket är en fördel.

En laddhybrid kan köras längre på el vilken är en fördel om du endast kör kortare sträckor på högst någon mil till vardags. Eftersom både en laddhybrid och en hybrid har en förbränningsmotor går det alltid att köra längre sträckor. Vilken hybridbil som är bäst att välja är helt enkelt individuellt och behovsstyrt.