Vilken plug in hybrid presterar bäst i test​? Allt fler svenskar väljer att köpa miljöbil och här är plugin hybrider, eller laddhybrider som de också kallas, de mest populära på marknaden. Av den anledningen har vi sammanställt en lista för att göra det enkelt för dig i ditt sökande efter den bästa laddhybriden.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Är du osäker på vilken modell du ska satsa på? ingen fara vi har sammanställt topp 5 i Sverige nedan enligt oberoende tester.

Bästa laddhybriden enligt tester 2023

Plats 1: BMW 300e.

Plats 2: Volvo XC60 Recharge.

Plats 3: Volvo V60 Recharge.

Plats 4: Toyota Rav4 Plug-in Hybrid

Plats 5: Mercedes C300e

 

Plug in hybrid bäst i test är en genomgång av olika elbilsmodeller med syftet att utse marknadens bästa alternativ. Du hittar den här sortens listor hos de stora bilmagasinen, men också i många utföranden hos olika fordonssajter.

Plug in hybrid bäst i test – egenskaper

Även om individuella körvanor påverkar hur pass lämplig en modell är i jämförelse med en annan, finns det dock en del faktorer som är generella och därför kan användas som utgångspunkt när det gäller bäst i test listor av plugin hybrider. Framför allt är bilens helhetliga upplevelse viktig för att betygsätta hybriden. Det vill säga hur trevlig bilen är att köra, graden av komfort samt även de praktiska detaljerna såsom laddning.

Populära modeller

Så kallade ”crossover-modeller” hör till en av de mest populära hybriderna på marknaden. Här är exempelvis Kia Niro en Plugin hybrid en modell värd att nämna i sammanhanget. Kia Niro har utsetts som vinnare bäst i test av flera bilmagasin och fordonssajter. Bilen har en imponerande kraft och är praktisk som familjebil, vilket med stor sannolikhet gjort den till en plugin hybrid-favorit bland många svenskar.

Priset spelar också en viktig roll när det gäller tester av plugin hybrider och här handlar mycket om vad du faktiskt får för pengarna. Mitsubishi Outlander laddhybrid är exempelvis inte marknadens billigaste, men å andra sidan får du mycket för prislappen. Därför brukar också den här elbilen hamna högt upp på ”bäst i test” listorna.

Bäst enligt Riddermark bil

Volvo V60 Recharge är ett intressant alternativ som också brukar finnas med när marknadens bästa laddhybrid ska koras. Den kostar dock över 500 000 kronor i nypris och det bidrar också till att den svenska bilmodellen inte alltid hyllas överst när det är dags för bäst i test.

Läs mer: Går det att ladda plug in hybrid hemma?