Med gott om utrymme, bekväm komfort och smarta säkerhetslösningar är Santa Fe ett intressant alternativ i SUV-kategorin. Bilen har varit en av de mest sålda fyrhjulsdrivan SUV:arna i Sverige och den har dessutom imponerande köregenskaper. Men frågan är hur bra är Hyundai Santa Fe i jämförelse med andra bilar?

Designen är bilens stora plus

Den senaste generationen Hyundai Santa Fe kommer endast som en modell och sett till storleken är den strax under 500 centimeter i längd. Det vill säga nästan tio centimeter längre än exempelvis Honda CR-V och några centimeter kortare än den populära Kia Sorento. Vill du ha en sjusitsig Santa Fe kan du fortfarande beställa det som tillval.

Bilens utsida är ett lyft i jämförelse med tidigare versioner eftersom den numer är ännu mer elegant och stilfullt sportig. Det är en stor bil, men den lite snäva designen gör att den uppfattas lite mindre. Strålkastarna har en smal form och sitter lite utåt, vilket ger en tuff look till bilen som dessutom har en iögonfallande grill.

Hur bra är Hyundai Santa Fe utrustning?

Sett till bilens funktioner och finesser är det här ett förstklassigt alternativ med det bästa av det mesta. Du får bland annat 19 tums aluminiumfälgar, instrumentpanel i läder samt trådlös mobilladdning. Santa Fe har även ett unikt system där ultraljudssensorer är kopplade till baksätet med syftet att förhindra att du exempelvis glömmer bort ett barn i barnstolen. Låter kanske lite skrämmande, men barn som dör instängda i heta bilar är tyvärr ett faktum och inte minst sett till statistik från USA.

Infotainmentsystemet är en pekskärm i 8-tum och är kompatibel med såväl Apple som Android. Just den här delen är knappast marknadens snyggaste, men det är användarvänligt och fullt godkänt.

Förarassistenssystemet fungerar bra och uppfyller sin funktion, även om de inte är uppbyggda med den allra senaste tekniken.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring